Start culturele seizoen in Midden-Groningen

Begint het bij jou ook al weer te kriebelen om concerten te bezoeken of om juist zelf creatief aan de slag te gaan? Dan is er goed nieuws. Het nieuwe culturele seizoen is begonnen en er is van alles te doen in Midden-Groningen.

Ontdekdagen bij Kielzog

Wordt het dansen, zingen of toch pottenbakken? Tijdens de Kielzog Ontdekdagen in Hoogezand kun je het allemaal uitproberen. Van 11 t/m 16 september kun je gratis meedoen met allerlei open lessen. Voor elke leeftijd is er wat te doen. Sluit aan bij een theaterworkshop in de raadzaal, probeer instrumenten uit in de muzieklokalen en kom kleien, schilderen of tekenen in de foyer op de vide.

Een deel van de lessen zijn nieuw: moderne dans, Jazzdance, draaien aan de pottenbakkersschijf, striptekenen en animatie. Ook zijn er nieuwe theater- en schildercursussen. Heb je geen zin in een complete cursus? Dan zijn de korte workshops een optie, zoals druktechnieken of ruimtelijke vormgeving.

foto's: Wilco van der Laan

Workshops en zelf optreden

Hou je van toneelspelen of zingen? Tijdens de theaterworkshops van Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie ontdek je jouw acteer- of regisseertalent. Ligt je passie bij zingen? Als je meedoet in het koor leer je technisch (nog) beter zingen. Natuurlijk wil je ook wel eens optreden. Dat gebeurt regelmatig in een gezamenlijk project, zoals bijvoorbeeld op 22 en 23 september 2023 bij de muzikale voorstelling over de liefde, Eye in the Sky.

Concerten

Voor kleinschalige concerten ben je bij Stichting Met Meer Cultuur in Borgercompagnie op de goede plek. Zanger en gitarist Koen Jongsma trapt het seizoen op 16 september af met een ode aan de veel te vroeg overleden singer-songwriter Jim Croce.

In Steendam is Kaap Steendam neergestreken in een prachtige nieuwe locatie. Tijdens hun ‘music dining’ avonden combineer je een driegangendiner met een concert. Op 29 september speelt West of Eden, een Zweedse folkrockband die de Keltische muziekscene nieuw leven heeft ingeblazen met hun unieke geluid en briljante songwriting.

Kielzog heeft een heerlijke theaterzaal waar je terecht kunt voor de beste muziek uit de regio. Bijvoorbeeld op 5 oktober Marlene Bakker, die net een nieuwe cd heeft uitgebracht, of Harry Niehof op 27 oktober. Maar ook voor de grotere namen moet je bij Kielzog zijn zoals Karin Bloemen, Waylon en het Carel Kraayenhof Quartet.

Liefhebbers van oude muziek kunnen iedere maand hun hart ophalen in de Koepelkerk in Sappemeer. Hier brengt op 22 september ‘La petite Écurie’ een spetterend nieuw barokprogramma. In oktober zingt ster-sopraan Virpi Räisänen de sterren van de hemel en in november staat het Requiem van Fauré geprogrammeerd.

Kijk voor details over de Ontdekdagen, workshops, optredens en meer tips over het ruime culturele aanbod in Midden-Groningen op de Uit Agenda.

Facebookmail