Hoogezand van vroeger keert terug op veelbesproken hoekpand

Welke historische foto’s komen (tijdelijk) op het verwaarloosde hoekpand tegenover Hotel Restaurant Faber in Hoogezand? Het publiek mag hierover meebeslissen. Het pand op de hoek van de Kerkstraat en de Meint Veningastraat is in slechte staat. Onlangs is het pand gekocht door de gemeente Midden-Groningen en zij gaan ermee aan de slag. Om het aangezicht op de korte termijn te verbeteren wordt het pand geschilderd en komen er grote foto’s op te hangen waarop te zien is hoe het vroeger was in Hoogezand. Dit past bij het thema van een wandelroute die hier start, Van Faber naar de sluis. Tijdens deze wandeling ontdek je hoe het er vroeger uitzag in Hoogezand en Martenshoek.

Hoogezandster brug met rechts muziekhandel Smedes - Groninger Archieven

Iedere geïnteresseerde en zeker inwoners van Hoogezand mogen suggesties doen welke foto’s er op het pand komen. Op de websites van Beeldbank Groningen en het Historisch Archief Midden-Groningen zijn veel foto’s van vroeger te vinden. Of misschien hebt u zelf wel een bijzondere foto die u wilt nomineren! Stuur een link met uw favoriete foto naar Ontdek Midden-Groningen en wie weet wordt deze foto op het pand aangebracht. Is er geen plek voor uw foto op het pand? Wellicht ziet u het dan op een andere manier terug in de maand Oktober. Suggesties voor de foto’s of uw eigen foto kunnen gedaan worden tot 18 september 2023. In de 1e week van oktober moet de aankleding van het pand voltooid zijn.

Eerder werd op initiatief van Ontdek Midden-Groningen in Sappemeer een slooppand helemaal aangekleed met tekeningen over Aletta Jacobs. Dit oogstte veel lof van passanten en is een grote verbetering, volgens de buurt.

Facebookmail