Openingsweekend ’t Roege Pad

't Roege Pad bestaat uit vier nieuwe, ‘ruige’ wandelroutes door natuurgebied 't Roegwold en de omliggende dorpen. De routes lopen zoveel mogelijk over onverhard terrein: langs sloten en over waterschapspaden, over privéterrein of eeuwenoude kerkenpaden. ’t Roege Pad, dat bedacht is door Ontdek Midden-Groningen, ontsluit zoveel mogelijk verrassende paden voor de avontuurlijke wandelaar. Elk van de routes is rond de twintig kilometer. Van mei t/m augustus wordt ieder laatste weekend van de maand een van de vier routes onthuld. De Waterhoenroute is de eerste route die gelanceerd wordt, op 25 en 26 mei 2024. Daarna volgen nog de Graspieperroute, IJsvogelroute en Roerdomproute.

‘Waterhoenroute’ vol erfgoed

De Waterhoenroute (22 km) verbindt het historische hart van Slochteren met het onderste puntje van ’t Roegwold. Van de vier routes van ’t Roege Pad valt bij de Waterhoenroute onderweg het meeste erfgoed te bewonderen zoals in Slochteren de Fraeylemaborg en de molens aan de Groenedijk en de Juffertoren in Schildwolde met zijn unieke gemetselde spits. Ook wat betreft natuur is er veel moois te ontdekken, zoals De Baggerputten waar veel bijzondere planten en dieren te vinden zijn en Groote Wijk. De route is te lopen aan de hand van een online kaart, waar veel informatie in staat over alles wat je onderweg tegenkomt zoals natuurgebieden of vogelsoorten.

Openingsweekend

In het openingsweekend van ’t Roege Pad op 25 en 26 mei 2024 is de Waterhoenroute voor het eerst te lopen. De start is beide ochtenden bij de Fraeylemaborg in Slochteren. Deelnemers die in dit weekend meelopen krijgen korting op de stempelkaart, kunnen meedoen aan een mindfulness sessie in de natuur, krijgen gratis fruit, korting op pannenkoeken onderweg en kunnen verschillende monumenten bekijken. Na afloop ontvangen zij de eerste van vier vogelspeldjes die speciaal gemaakt zijn voor ’t Roege Pad. Meld je nu vast aan, dan ligt je stempelkaart voor je klaar!

Facebookmail