Ontdek Podiumcafé Peter en Leni met RTV Noord reporter Jetta Post

In de rubriek ‘Ontdek Midden-Groningen' vandaag Jetta Post, razende reporter bij RTV Noord.

Waar zit jij nou graag op het terras?

,,Bij Podiumcafé Peter en Leni! Dat ligt vlak bij het Schildmeer, in Steendam. Ik woon er totaal niet in de buurt (Jetta komt uit Schouwerzijl, red.) maar op een dag ging ik met mijn broer op pad in de provincie. Mijn ouders waren zoveel jaar getrouwd en wilden een bustour langs plekken uit hun jonge jaren. En zo belanden wij toevallig op het terras van Peter en Leni. Ik was gelijk verkocht! Die mensen zijn zo gastvrij, zo ontzettend vriendelijk. En ook de meisjes die er werken zijn aardig, het eten staat vlot op tafel. Kortom: het is alles wat je van horeca verwacht maar bijna nergens meer krijgt.”

Peter en Leni is meer dan een gewoon eetcafé toch?

,,Klopt, het is bovenal een muziekcafé. Iedere week treden er artiesten op. En ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar het zijn de beste topartiesten uit Canada, Amerika, Australië, Engeland. En dat in Steendam!”

We vragen het aan eigenaar Peter van Zeijl: ,,Dat vraag ik me zelf ook iedere keer af, hoe we dat voor elkaar krijgen! Maar je gelooft het misschien niet, wij zijn wereldberoemd in het buitenland. Ik hoef nooit artiesten uit te nodigen, ze sturen mij een mailtje of ze hier alsjeblieft mogen spelen.’’ Dat is beslist geen opschepperij. De bescheiden muziekliefhebbers Peter en Leni hebben echt een walhalla weten te creëren voor Americana, folk en blues artiesten. En dat is onder muzikanten van over de hele wereld bekend. ,,Dan zie ik hun speellijst en staat er New York, Parijs, Keulen en dan Steendam. Ze vinden het vooral heel erg fijn dat iedereen echt luistert. Geen geouwehoer in het publiek of een stadion waarbij je 20 meter van de mensen vandaan zit, maar een publiek dat er 100% voor jou is. Dat vinden ze fantastisch.”

Jetta, heb je nog een plek waar je graag heen wilt in Midden-Groningen?

,,Ik heb gehoord dat er in Midden-Groningen veel kleine, bijzondere musea zijn. En nou worden mijn man en ik al wat ouder. Dus hebben we een museumjaarkaart gekocht haha, en doen we alle musea in de buurt aan. Er schijnt bij jullie een Politiepettenmuseum te zitten, daar moeten we maar eens heen!”