Fietsexcursies ‘Op pad met Piccardt’ met Beno Hofman – 19 juni, 9 juli en 4 augustus (25 km)

In de zomer van 2022 neemt rasverteller Beno Hofman je mee op reis langs de fietsroute Op pad met Piccardt. Op verschillende plekken langs de route vertelt Beno Hofman, bekend als historicus en presentator, je alles over deze excentrieke figuur. Bijvoorbeeld in de kerk van Harkstede, die Piccardt speciaal voor hem en zijn vrouw liet bouwen.

Henric Piccardt: je ziet hem terug in portretten, straatnamen en rouwborden. Deze oude borgheer is ook nu nog, 500 jaar na dato, alomtegenwoordig in de omgeving van Slochteren. De route 'Op pad met Piccardt' voert langs de plekken waar hij woonde, werkte en begraven ligt.

Lees in De flamboyante borgheer het volledige verhaal over zijn levensloop. Download de Piccardt-route hier als pdf.

Beno Hofman bij de kerk in Harkstede

Informatie

  • Data: zondag 19 juni, zaterdag 9 juli en donderdag 4 augustus (bij slecht weer wordt een alternatieve datum aangeboden)
  • Tijden: 13:00-16:30 uur
  • Startpunt: op het voorterrein van de Fraeylemaborg in Slochteren
  • Tickets: € 12,50 (inclusief koffie/thee en wat lekkers halverwege de route)
  • Boek je tickets via onderstaand reserveringssysteem
  • Afstand: 25 km. Neem je eigen fiets mee
  • Voor vragen, neem contact op

Tickets

Aanvullende informatie

Zin in een compleet dagje uit? Bezoek dan voorafgaand aan de fietsexursie de tentoonstelling Rengers en Piccardt en het rampjaar 1672 in het Koetshuis van de Fraeylemaborg. Hun levensverhalen komen op pijnlijke wijze samen in het rampjaar 1672, toen de stad Groningen werd belegerd door de Bisschop van Münster. Beiden werden direct na het Ontzet gevangen genomen en door de Stadsregenten beschuldigd van verraad. De tentoonstelling bevat veel interessante bruiklenen van de Groninger Archieven. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken voor deelnemers met een Museumkaart, Vriendenloterij abonnement of Rembrandtkaart.

Voor een heerlijke lunch of kop koffie kun je terecht bij het naastgelegen Restaurant De Boerderij (geopend van 11:00 tot 17:00 uur). Overnachten in een historische entourage kan bij de iets verderop gelegen B&B Het Ontvangershuis.

Kijk voor meer tips bij Eten, Drinken & Overnachten.

Facebookmail