Eropuit met nieuw magazine ‘Ontdek Cultuur in Midden-Groningen’

Wie er met de Paasdagen of later in het jaar op uit wil kan volop inspiratie opdoen in het nieuwe Ontdek Cultuur magazine. Alle musea, kerken, molens, theaters en andere culturele bezienswaardigheden van Midden-Groningen staan erin. Het magazine wordt in de hele gemeente verspreid bij campings, musea, horeca en winkels zodat toeristen én inwoners kunnen zien wat de gemeente op het gebied van cultuur te bieden heeft.

Fietsen, wandelen of varen langs cultuur

Speciaal voor het magazine zijn zeven nieuwe culturele routes bedacht waarmee je Midden-Groningen al wandelend, fietsend of varend kunt ontdekken. Zo voert de route ‘Op pad met Piccardt langs alle plekken waar deze vroegere borgheer heeft gewoond, gewerkt en ligt begraven. De fietsroute ‘Langs de mooiste kerken’ doorkruist bijna de hele gemeente, van het mooie witte kerkje in Westerbroek tot de Koepelkerk in Sappemeer. Er staan een wandeling en een fietstocht in langs molens, een vaartocht door de Veenkoloniën en een historische wandeling door Hoogezand.

Gratis af te halen

Het magazine en de routes zijn onderdeel van het project Midden-Groningen op de kaart, dat Marketing Midden-Groningen uit kan voeren dankzij een bijdrage van Nationaal Programma Groningen. Een gratis exemplaar afhalen kan in ieder geval al bij de Fraeylemaborg, in de hal van het Huis van Cultuur en Bestuur, bij de Heemtuin in Muntendam en bij Kaap Steendam, en binnenkort op nog veel meer plekken.

Het magazine is ook online in te zien: Ontdek Cultuur in Midden-Groningen.

Facebookmail