De Scharrelderij

Boven in het langgerekte beschermde dorpsgezicht Kiel-Windeweer vind je de opvallende boerderij met bijbehorende winkel van De Scharrelderij. Hier wordt gefokt met zeldzame huisdierrassen zoals de Groninger Blaarkop en het Berkshire varken.

Boerderijwinkel

Het verse vlees van de Groninger Blaarkop en het Berkshire varken wordt verkocht in de boerderijwinkel achterin de boerderij. Doordat de blaarkoppen alleen gras eten is hun vlees rijk aan Omega 3 vetzuren. De varkens hebben een veel gevarieerder menu met onder andere bierbostel, brood, fruit, groente, mais, pompoenen, tuinafval, voederbieten en hun voorkeursschotel: eikels en noten. Samen met veel beweging maakt dit zowel het rund- als varkensvlees gezonder en smaakvoller.

Naast vlees vind je in deze knusse boerderijwinkel ook andere biologische- en streekproducten. Van biologische eieren, kaas, kip en kruiden tot aardappelen. Van rauwe honing en speciaalbier tot meel, knappertjes en andere lekkernijen.

Groninger blaarkop

De Groninger blaarkop is één van de drie rundveerassen in Nederland. Een oud ras, al eeuwen beschreven in boeken en op schilderijen weergegeven. Blaarkoppen geven melk en staan bekend om hun lekkere malse vlees. Omdat andere rassen een hogere melkproductie hebben zijn blaarkoppen zeldzaam geworden. Blaarkoppen zijn heel geschikt voor biologische- en vleesveehouders, zodat het ras de kans heeft te overleven.

Openingstijden

De winkel is open op vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op De Scharrelderij.

Facebookmail