Sfeer in huis

De dagen worden korter en we zitten met z’n allen weer vaker binnen. In deze rubriek tips om het deze herfst extra sfeervol te maken in en om huis.

Leuke en duurzame keuzes

Lak of Smak in Sappemeer is een gezellige winkel met de leukste fashion & lifestyle, cadeautjes en hebbedingen. De winkel is helemaal in herfst (en ook al een beetje kerst) sfeer met herfstboeketten, plaids, kussens en warm wit servies. Met de led huisjes en led diner kaarsen maak je het knus in huis. Daarnaast is de wintermenukaart gelanceerd, met heerlijke stevige broodjes en warme drankjes zoals een verse winter thee, de pumpkin spice en chai tea latte. Genoeg leuks te kiezen!

Lak of Smak
Lak of Smak

Sfeertafelen

Wat is er fijner dan heerlijke geuren uit de keuken die je smaakpapillen prikkelen? Bij Petra’s Warenhuis in Siddeburen vind je alles om de zaligste gerechten klaar te maken en ze aantrekkelijk te presenteren. Petra Fledderman vertelt: “Sfeertafelen en -koken is echt iets voor deze tijd van het jaar. Alles daarvoor kun je bij ons vinden, zeker nu wij de enige zaak in Midden-Groningen zijn speciaal gericht op koken. Van degelijke pannen van o.a. Alva en BK tot het mooiste bestek- en serviesgoed, bijpassende tafeldecoratie en kaarsen. Of kies voor een slowcooker die je alle werk uit handen neemt om een lekkere stoofschotel klaar te maken terwijl jij gezellig bijpraat met je gezin of gasten.”

Petra's Warenhuis
Petra's Warenhuis

Kunst maakt blij

Bij Artos Kunstuitleen & Expositie in Slochteren kun je kiezen uit ruim 1.000 kunstwerken om thuis aan de muur te hangen. Je leent al een kunstwerk voor € 9 per dertien weken. Zo heb je altijd iets nieuws in huis. Jolanda Klunder van Artos heeft alvast een leuke tip voor de feestdagen: de ‘Kunst maakt blij’ cadeaubon. “De gelukkige ontvanger kan hiermee een jaar lang kunstwerken uitzoeken, om er vervolgens thuis van te genieten. Daarnaast gaat op 1 november de nieuwe expo 'Beeldschoon in Slochteren' van start, met bronzen beelden van Wiea Duintjer en schilderijen van Reinder Bleeker. Deze duo-expo is een prachtige impressie van werk dat je direct pakt: levendig, vrolijk, krachtig, realistisch en soms ook met een knipoog.”

Artos - Reinder Bleeker
Artos - Kunstuitleen & Expositie

Shoptober

Met circa honderd winkels haal je in Winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand alles wat op je wensenlijstje staat. Fijne bijkomstigheid: het hele winkelcentrum is overdekt, dus je blijft lekker droog. Sommige zaken zijn net snoepwinkels voor de liefhebber zoals Suzanne’s Handwerk Shop met verschillende soorten wol, creatieve sets, breipennen en brei- en haakpatroonboeken. Leuk om je eigen warme sokken mee te breien! Of Wolf waar je van alles vind om zelf te gaan schilderen. Bij Cocoon Coffee & More kun je terecht voor mooie eigentijdse woonaccessoires. Tijdens Shoptober is het de hele maand feest in De Hooge Meeren, met fantastische prijzen, aanbiedingen én muziek.

Cocoon Coffee & More
Suzanne's Handwerk Shop

Luchtige tuin

Ga aan de slag als je ook in de rustige tuinmaanden groen uitzicht wilt. “De grond is nog warm, waardoor planten uitstekend aanslaan”, zegt Andries Bierling van Tuingoed Foltz in Meeden. “Siergrassen zijn ideaal omdat ze hun vorm en pluimen in de winter behouden. Ook verkleuren ze prachtig in het najaar, zoals het roodpaarse vingergras of het geeloranje pijpenstrootje. Combineer ze met laatbloeiers als salvia of herfstanemoon. Voor meer schaduwrijke plekken zijn wintergroene varens en monnikskap heel geschikt. Of plant elfenbloemen, die al vroeg in het voorjaar hun tere bloemen laten zien.” Tijdens het Fruit-, Snoei- en Varen-Festijn op 19 en 20 oktober bij Foltz doe je nog meer ideeën op.

Tuingoed Foltz
Tuingoed Foltz

Kijk voor meer shoptips bij Winkels.

 

Facebookmail