Volop terrassen in Midden-Groningen

De eerste tropische dag is een feit: het is zomer! Dé tijd om buiten te genieten van een verfrissend glas of een smakelijke maaltijd. In Midden-Groningen zijn volop terrassen te vinden, met een wijds uitzicht of juist verscholen parels.

Cocoon Coffee & More

Middenin Winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand vind je deze hippe espresso loungebar, met een gezellig beschut terras op het zuiden. Heb je zin in goede koffie, dan ben je hier op de juiste plek. Ook voor belegde sandwiches van vers bourgondisch brood, tropische cocktails en biertjes van de tap kun je hier terecht. Afgelopen voorjaar heeft Cocoon iets verderop een tweede vestiging geopend. Een trotse Carolina Homs vertelt: “In dit nieuwe pand wordt ons bekende concept uitgebreid met ambachtelijk vers Italiaans Schepijs van Gelato Italini. Of je nu een ijsje To Go wilt of wilt genieten van een ijscoupe: het is allemaal mogelijk!” In beide panden vind je een Lifestyle & Living Shop met leuke cadeautjes. Heerlijk om naast een hapje en drankje even te neuzen in de shop met de nieuwste items op lifestyle gebied.

Restaurant De Stenen Boog

“Hier had ik eerder van willen weten, dan was ik al veel vaker geweest.” “Wat een leuke verborgen parel.” Mensen die voor de eerste keer het verborgen terras van Restaurant De Stenen Boog in Slochteren opstappen zijn ronduit verbaasd over deze heerlijke stek op het zuidoosten, omzoomt door groen. Kies één van de vlees-, vis- of vegetarische gerechten van de kaart of ga voor het seizoensmenu, met op dit moment asperges in de hoofdrol. Hou je van een beetje spektakel? Ga dan voor een mixed grill. Eigenaar en kok Ali flambeert je vlees aan tafel (vanaf twee personen).

Uitzicht over het meer

Wie het ruime terras van Paviljoen De Leine op stapt, krijgt direct een vakantiegevoel. “Dat komt door het geweldige uitzicht over het Zuidlaardermeer”, vertelt eigenaar Carin Jorritsma. Het is een geliefde tussenstop voor een fiets- of vaartocht. “Het paviljoen en het meer liggen op de grens van Groningen en Drenthe. Vanaf hier kun je prachtige routes maken. Een rondje Zuidlaardermeer, richting de Veenkoloniën of juist naar de stad.” Daarna kun je genieten van een heerlijke maaltijd in het mooie restaurant van Paviljoen De Leine.

Café De IJzeren Klap

Na sloop en herbouw is hij weer open: Café De IJzeren Klap in Lageland. Met dit warme weer weten al heel wat mensen het terras te vinden. ”Langs ons café lopen allerlei routes dus fietsers, motorrijders en mensen met oldtimers die aan het toeren zijn komen gezellig bij ons op het terras” vertelt eigenaar Bert Kor. “Je kunt ook kano’s huren, vanaf hier vaar je zo de Ae’s Woudbloem op.” Vanbinnen ziet het café er uit als een bruin café, aan de buitenkant is het juist modern met een splinternieuw terras. “We hebben drankjes, hapjes en taart en hopen dat iedereen ons weer gauw weet te vinden!”

Kijk voor meer terrassen op Eten & Drinken. Daarop staat ook de Terrasjeskaart Midden-Groningen.

Facebookmail