Verwen jezelf met afhaal- en bezorg lekkers

Verwen jezelf deze maand met een lekkere afhaalmaaltijd, borrelbox of gluhwein to go. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de horeca die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Borrelen en lunchen

Ze zijn gespecialiseerd in lekkere hapjes en lunch bij Cocoon Coffee & More in Hoogezand. Laat je verwennen met een tapasbox, een uitgebreide high tea of bijvoorbeeld een lunchproeverij. Naast een ‘volwassen’ proeverij is er ook eentje speciaal voor kinderen. “We missen de gezelligheid die de gasten ons brengen, maar op deze manier kunnen we toch iets voor hen betekenen, en zij voor ons!", aldus eigenaar Michael Homs. Binnenkort komt Cocoon Coffee & More ook met iets bijzonders voor Valentijn.

Romala’s Home

In Kiel-Windeweer vind je Romala’s Home waar je normaal gesproken gezellig neerstrijkt in het koffie en theehuis. Nu kun je hier van vrijdag t/m zondag een lekkere pizza bestellen. Of ga voor een meer oosters gerecht zoals kebab, nasi of bami.

Lekkers ‘to go’

In de buurt van Beachclub ViFeRo bij het strand van Meerwijck kun je heerlijk wandelen. Met de hond langs het strand, door het Meerwijckbos of al vogels kijkend in de naastgelegen polders. Na afloop is een bezoekje aan de ‘to go’ van ViFeRo een aanrader. Florian Renkema: “We hebben alle soorten dranken! Koffie, thee, warme chocolademelk, likeuren of een lekkere gluhwein. Maar ook wat lekkers erbij zoals snert, een broodje hotdog of een van onze taartjes.”

Uit de Franse keuken

Bij Kaap Steendam in het gelijknamige dorp start de afhaal- en bezorgservice vanaf 20 januari. Wilde gans, saté en wijnen verraden de Franse grondslag. Het afhaalmenu is beperkt, maar wel de moeite waard. Chef-kok Steffan Knoop vertelt: “De carpaccio is echt een toppertje en de runderburger van Slagerij Angerman is ook zeker een aanrader.”

Een vertrouwd adres

Al eeuwenlang vind je op de hoek van de Meint Veningaweg en de Kerkstraat in Hoogezand een plek waar je terecht kunt voor je natje en je droogje. Waar eerst een herberg stond staat nu Hotel Restaurant Faber. De keuken is Hollands met een Franse slag. Ga voor een smeuïge kalfslever met spek, een biefstuk met rijk gevulde saus of gebakken brie. Alles kan linea recta de oven in en dan smullen maar.

Bestellen bij de borg

Met de auto doorrijden tot pal voor de Fraeylemaborg, dat kan alleen nu. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen organiseert Restaurant De Boerderij Fraeylemaborg in Slochteren de Drive Through Fraeylema. Jouw bestelling wordt in je kofferbak gezet en dan kun je gaan genieten van Groninger mosterdsoep, een boerderijburger of spinaziestrudel met feta, allemaal even smaakvol.

Facebookmail