Tijd voor het terras

Op zoek naar de bever

“Je hebt vanaf ons paviljoen een geweldig uitzicht over het meer. Vanaf hier kun je mooie routes fietsen of gaan varen. Ons motto is dan ook: ‘Ontmoet het eeuwige vakantiegevoel’.” De enthousiaste Carin Jorritsma en Luit Wieringa runnen het uitgebreide etablissement Paviljoen de Leine. Je kunt er terecht voor lunch en diner, maar ook gewoon voor een drankje. Zelfs als het regent kun je er zitten, want een deel van het terras is overdekt.

,,Fietsers komen hier graag, bijvoorbeeld tijdens een rondje ‘Happen en trappen’,” vertelt Carin. ,,Voor natuurliefhebbers is dit een prachtplek. De bever voelt zich hier helemaal thuis, er zit zelfs een burcht recht tegenover ons paviljoen!”

Paviljoen De Leine

Lekker loungen

Toe aan een avondje loungen? Dat kan bij Beachblub Vifero aan het strand van Meerwijck, met uitzicht op het Zuidlaardermeer. ,,Met je voeten in het zand en een cocktail in de hand is het hier heerlijk loungen”, vertelt bedrijfsleidster Rachelle Veeger. ,,Alle cocktail klassiekers staan op de kaart, maar je kunt ook kiezen voor een eigen creatie van onze jongens en meiden in de bediening.”

Gasten van Camping Meerwijck en mensen die een dagje komen zwemmen of varen kunnen in het restaurant of bij de cafetaria terecht voor een lekker hapje en drankje. Met het strand voor de deur ben je direct in vakantiestemming. ,,Ons personeel doet er alles aan om het aan tafel een feestje te maken. Bij mooi weer organiseren we in de weekenden ook pubquizen in de open lucht. Het is hier altijd gezellig!”

Beachclub Vifero

Bij het Schildmeer

Een nieuwkomer is het terras van Op weg naar Kaap Steendam. Een lange naam, maar dat komt omdat men wacht op de nieuwbouw, een prachtig paviljoen aan het Schildmeer. Gastvrouw Janet van Ommen: ,,We zijn gestart in coronatijd dus hebben ons eerst gestort op afhalen en bezorgen. Nu kunnen we eindelijk onze gerechten serveren op het terras.” De kaart is heel afwisselend, van de vertrouwde saté of hamburger tot parelhoen of lekkere asperges. Er worden veel streekproducten geserveerd, zoals gebak van Zoet en Hartig uit Siddeburen of aardbeien en asperges van Meinardi. ,,De reacties zijn heel positief, ook omdat de gerechten er zo mooi uit zien. En de smaak is heel goed, zelfs van de simpele dingen. Ik hoor regelmatig dat mensen nog nooit zulke lekkere frites hebben gegeten!”

Cocoon Coffee & More
Op weg naar Kaap Steendam

Na het shoppen

Aan de buitenkant van Winkelcentrum De Hooge Meeren vind je het sfeervolle en hippe Cocoon, Coffee & more. Eigenaar Michel Homs en zijn team zijn heel blij dat het terras weer open is. Ze serveren hier de heerlijkste koffie en thee. ,,De koffie wordt gebrand in Groningen bij Het Koffiestation. Het komt van Braziliaanse 100% Arabicabonen, heel erg lekker. De thee komt van De Theefabriek in Houwerzijl, daar maken ze de heerlijkste mengsels, en van YourDailyTeaCup. Binnenkort komt er ook een speciaal Cocoon mengsel!” Lekker lunchen bij Cocoon kan ook, de broodjes en het gebak komen van Bakker Meijer.

Kijk voor meer terrastips op de Terrasjeskaart.

 

Facebookmail