Rondom het Schildmeer

Midden-Groningen is het groenblauwe hart van de provincie. Met twee grote meren en veel natuur is het genieten voor rust- en natuurzoekers. Bezoek je het Schildmeer dan vind je daar tal van voorzieningen voor het ultieme vakantiegevoel.

Kaap Steendam

Ontspannen genieten van eten, drinken, natuur en cultuur - dat kan bij Kaap Steendam, aan de rand van het water. In het gezellige eetcafé Kaap Steendam voelt iedereen zich thuis. Je kunt er heerlijk eten voor een prettige prijs.

De twee terrassen aan de voor- en achterzijde van het café zijn erg in trek bij fietsers die een rondje Schildmeer doen.

Golfclub Duurswold

De Groningse Golfclub Duurswold is rustig gelegen aan de rand van natuurgebied ’t Roegwold. Golfbaanarchitect Michiel van der Vaart heeft een uitdagende 9 holes baan ontworpen. De hoogteverschillen en hindernissen op strategische plekken maken de baan tot een unieke ervaring. Gasten reageren enthousiast: ,,Mooie, natuurlijke ligging,”, ,,Afwisselende en uitdagende baan” en: ,,Wat een gastvrije ontvangst!”

Golfclub Duurswold

De Otter

Recreatiecentrum De Otter

Zoek je een gezellige camping aan het Schildmeer, dan kom je uit bij De Otter. Het ligt middenin een prachtig natuurgebied. Je kunt er bootjes, kano’s en fietsen huren, maar ook aanleggen met je eigen boot. ,,We hebben ruime voorzieningen voor passanten die het Schildmeer willen bezoeken,” vertelt voormalig eigenaar Rudi van Oosten. ,,En De Otter is het ideale uitgangspunt voor dagtripjes naar de Fraeylemaborg in Slochteren of het gezellige stadje Appingedam”.

Surfcenter

,,Als je op de sup staat zie je veel meer en gebruik je al je spieren, dus het is niet alleen leuk maar ook een heel goede training!” Jack van der Laan van Surfcenter aan het Schildmeer verkoopt en verhuurt sups voor zwel beginners als gevorderden. ,,Het is prachtig om door het natuurgebied bij Woudbloem te suppen, of door het historische Appingedam. Ook voor kinderen is het heel erg leuk, zeker op de opblaasbare sups. Een ideale activiteit voor in de vakantie!”

Surfcenter

't Roegwold

Natuurgebied ’t Roegwold ligt direct aan het Schildmeer. Het is een gevarieerd natuurgebied met open water, graslanden, moerassen, ruige natuur en weidse uitzichten. ‘t Roegwold is een walhalla voor vogels, en dus voor vogelliefhebbers. Dankzij de vele fiets- en wandelpaden kun je de natuur goed zien en ervaren. Wandel ook eens over het Knuppelpad; een houten vlonderpad dwars door het moeras van ’t Roegwold. Een unieke ervaring!

Knuppelpad

 

Facebookmail