Roelof Hoving

Beeldend kunstenaar Roelof Hoving creëert, doceert en filosofeert. Na zijn opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen geeft Hoving jarenlang les in de kunstvakken. Het proces van betekenisvol creëren van zowel kunstenaars als leerlingen fascineert hem en doet hem besluiten zich volledig te richten op het maken van eigen werk.

Van het schilderen van landschappen en bouwwerken ‘en plein air’ verplaatst Hoving zijn werkgebied naar binnen. Het nauwkeurig weergeven van de zichtbare omgeving maakt plaats voor een innerlijke meer abstracte wereld waarin herinneren en associëren een belangrijke rol spelen.

Eerder opgedane indrukken en herinneringen verwerkt hij in olieverfschilderijen en sculpturen in zijn ruime atelier. Achter het strenge raster van de industriële raamwand speelt de wind met de bomen; houvast en loslaten, voor Hoving is de symbolische betekenis van belang.

Cursussen en bezoekmogelijkheden

In het voormalig klaslokaal waarin zijn atelier is gevestigd verzorgt Hoving op de vrijdagmiddag schildercursussen. Hier werken zijn cursisten aan eigen stukken.

Roelof Hoving doet mee aan Rondje Midden-Groningen. Daarnaast is zijn atelier en expositieruimte op afspraak te bezoeken.

Damsterplas TV heeft hem in 2023 geïnterviewd. Meer informatie vind je op Roelof Hoving.

Facebookmail