Ontwerp de Koets van de Toekomst

In de Oranjerie van de Fraeylemaborg is vanaf 23 september een mini-expositie te zien met als onderwerp de Koets van de Toekomst. Afgelopen zomer nodigde de borg kinderen uit om te bedenken hoe zo’n koets er uit zou kunnen zien en daar iets creatiefs van te maken. Dat was toen nog in het kader van de Fraeylema Koetsentocht 2020, maar deze moest later worden afgeblazen vanwege de Coronacrisis.

CBS de Wegwijzer uit Slochteren ging de uitdaging aan. De leeerlingen van groepen 5 en 6 gingen aan de slag en tekenden en knutselden hun eigen Koets van de Toekomst. Onder leiding van meester Gert-Jan van der Steege brachten de kinderen afgelopen week hun creaties naar de Fraeylemaborg. Zo is er een koets met vleugels, getrokken door een zwaan. Een andere koets heeft drie verdiepingen, met onder meer een zwembad voor de paarden. Voor een aantal koetsen lopen fraaie roze ponies.

Van 23 september tot en met 4 oktober zijn de inzendingen te zien in de Oranjerie van de borg. Deze is tijdens de openingsuren van de Fraeylemaborg vrij toegankelijk.

Voor meer informatie kijk je op Fraeylemaborg.

Facebookmail