Ontdek ’t Roegwold met burgemeester Adriaan Hoogendoorn

Elke twee weken vind je in de HS-Krant deze terugkerende rubriek, waar een al dan niet prominente Midden-Groninger vertelt over zijn of haar favoriete plek of een leuke uitgaanstip. 

Waar gaat u het liefst naartoe?

"In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in. Als kind woonde ik bij een rivier en waarschijnlijk houd ik daarom zo van weidsheid en water. Hier vind ik dat terug in ’t Roegwold. Een uniek en prachtig gebied waar de natuur wordt teruggegeven aan zichzelf. Het mooie vind ik de combinatie van water en land. Ook met dit winterse weer, als het water wat wilder is en de natuur zo ruig. Die naam Roegwold past er goed bij. En ik houd van de vele vogels die op het gebied afkomen."

Met vogels zit het inderdaad wel goed in ’t Roegwold. Het is zo aangelegd dat muizenjagers zoals de blauwe kiekendief en de velduil er zich thuis voelen. "Laat de uil nou net mijn favoriete vogel zijn! Als ik ga wandelen neem ik dan ook altijd mijn verrekijker mee. Ik zit ook graag op de racefiets, maar wandelend zie je toch meer. En dan is ’t Roegwold echt genieten voor een natuurliefhebber zoals ik."

Wat vindt u van Midden-Groningen?

"Het gebied is veel mooier dan we dachten. Mijn vrouw en ik hadden zo’n beetje overal al gewoond, behalve in Groningen," vertelt de verhuisgrage burgervader. "Op het Groninger land kun je ver kijken, en in de verte de torens als landmerken zien staan. Zoals de prachtige Juffertoren in Schildwolde. Of de kerk in Noordbroek, ook zo’n pareltje. Dankzij deze karakteristieke bouwwerken voel je de eeuwenlange historie van zo’n gemeenschap."

Wat staat er nog op uw verlanglijstje?

"Waar ik echt nog een keer naar toe wil is het Nationaal Bus Museum in Hoogezand. Mijn vader was buschauffeur en op woensdagmiddag reed ik vaak met hem mee. Dus al die oude bussen, uniformen en stempels zijn voor mij pure nostalgie."