Ontdek Midden-Groningen met Marline Wolda

Ontdek Midden-Groningen, vandaag met Marline Wolda. Samen met partner Derk Bijmolt runt ze B&B ‘Torentje van Trips’ in Tripscompagnie.

Jullie deden onlangs mee aan Bed & Breakfast van Omroep Max, kregen jullie veel reacties daarna?

,,Ja, ik werd zelfs herkend de volgende dag. En de bakker herkende zijn broodjes die in de ontbijtmand lagen!” Hun gasten in het programma reageerden ook erg positief. ,,De sfeer die het uitademt als je aankomt, dat je in zo'n oude molen gaat slapen, dat is heel mooi, echt een wauw effect. Ze zijn super gastvrij en de locatie is natuurlijk fantastisch, je kijkt uit over de akkers. Het is gewoon heel puur.”

Wat hebben jullie voor B&B?

Het is een oude watermolen die we helemaal hebben opgeknapt. Alleen de wieken ontbreken omdat er ooit brand is geweest in de molen. Gasten vinden het een bijzonder object om in te slapen, alle muren zijn rond bijvoorbeeld, en onderin zit nog de vijzel. Als je bovenin slaapt lig je onder de oorspronkelijke balken. Alleen in het midden kun je daar maar staan. En je hebt een mooi uitzicht hier.

Als jullie gasten erop uit gaan, waar gaan ze dan naar toe?

Gasten gaan graag even naar de stad, of wandelen bij Zuidlaren of Anloo. Buitenlandse toeristen wijzen we vaak op Bourtange. Eigenlijk ligt alles vlakbij. Maar als je hier het erf af loopt is het ook al mooi. Naast ons ligt het Adriaan Tripbos waar je kunt wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. In de zomer kun je er zelfs zwemmen want er is een meertje met een strand. Daarnaast staat een hele hoge berg, die hebben ze aangelegd als landschapskunst. Daar kun je met een trap naar boven, ziet er heel leuk uit. En vlak bij de B&B is een fietsknooppunt. Ik zeg altijd: begin daar maar dan kun je van punt naar punt fietsen over de fietsknooppuntenroute en kom je vanzelf langs allemaal mooie plekjes.

Fotograaf: Laura Ottens
Facebookmail