Ontdek Midden-Groningen met Karin Mennega

Ontdek Midden-Groningen, vandaag met Karin Mennega van brocantewinkel en -webshop ‘De Tuinkamer’ in Hoogezand.

,,Ik val voor mooie houten kisten, of aardewerk, dat oude terracotta. En veel hout, dat zie je hier wel.” De Tuinkamer is een verrassend grote brocantezaak aan de Hoofdstraat in Hoogezand, en één keer per week op zaterdagmiddag open. ,,Ik verkoop woondecoratie, manden, zinken emmers en gieters, aardewerk, meubels, koffers, en alles in rustige aardse tinten. Ik ben niet zo van de bloemetjes. Ik wil rust in huis met wit, grijs, hout en aardetinten. Ik heb het al druk genoeg, heerlijk als de omgeving dan rust uitstraalt.”

Wat is er zo leuk aan brocante?

,,Ik vind het mooi als spullen geleefd hebben, een ziel hebben. Ik verf de meubels die ik verkoop dan ook niet. En als iemand een mooi afgebladderd kastje ziet en zegt ‘Die moet nodig geschilderd worden,’ dan geef ik hem eigenlijk liever niet mee. Met kerst mogen mensen altijd bij mij in huis kijken, dat is dit jaar op 13 en 14 december. Dat brengt mensen echt op ideeën, dan zien ze hoe je iets in je huis neer kunt zetten. Het liefst kopen mensen ook al het moois dat bij mij in huis staat, en vaak mag dat ook, maar sommige dingen zijn toch echt privé.” 

Zijn er meer leuke brocantewinkels in Midden-Groningen?

,,Zeker! In Slochteren heb je Nuzzelspul, een heel leuk winkeltje waar mensen graag komen. Hun specialiteit is lampen. En Sientjes dochter in Hellum heeft weer allerlei servies. Ik heb zelf niet zoveel met bloemen maar daar vind je ze juist heel veel, op het Engelse servies, bloemenschilderijen.

Hier in Hoogezand vind ik Bloem en brocante een aanrader. Ze hebben mooie en vaak bijzondere bloemen en planten, én brocante. Er werken mensen met een beperking samen met de begeleiders en de bloemiste, en dat doen ze heel goed.”

Voor meer informatie over de winkel van Karin kijk je op De Tuinkamer. Meer shoppingtips? Kijk verder bij Winkelen!

Facebookmail