Naar het theater!

Het doek gaat open, je zakt behaaglijk weg in je stoel en voor je ogen ontrolt zich een nieuwe wereld: het theater! Of je nou van serieuze toneelstukken houdt, met je kinderen naar een familievoorstelling wilt of gewoon een avondje wilt lachen, in het Kielzog Theater zit je goed. ,,Naar het theater gaan betekent bij ons echt een avondje uit. Bij binnenkomst krijg je koffie, en daarna wacht je in de zaal gespannen op wat komen gaat. Een live-uitvoering van een theaterstuk of een muziekvoorstelling heeft iets magisch!”

Theaterdirecteur en programmeur van Kielzog Ids Dijkstra houdt van ‘zijn’ theater. ,,Ik denk dat wij het theater zijn met het meest diverse programma. Je vindt hier alle genres en we zijn niet bang om ‘plat vermaak’ te programmeren naast het serieuzere werk. Dus kijk je de ene dag naar stand-up comedy of een concert van Mooi Wark en is er de volgende dag een moderne dansvoorstelling.”

Het Gronings neemt een grote plaats in bij Kielzog. ,,Zes keer per jaar kun je naar de Aigenhaimers waar zanger Jan Henk de Groot andere streektaal singer-songwriters ontmoet. En op 13 november organiseren we een nieuw festival: GRN. Met TikTok Tammo, een Grunneger pubquiz, Jan Henk de Groot, Bert Hadders en Erwin de Vries. Wie houdt van Groningen óf het Gronings kan niet om dit festival heen.”

Foto's: Wilco van der Laan

 

Facebookmail