Met Meer Cultuur / Cultuurwerkplaats BC47

De Stichtingen Met Meer Cultuur (MMC) en Cultuurwerkplaats BC47 (BC47) werken samen om zowel kleinschalige als grotere culturele activiteiten de ruimte te geven. Regelmatig organiseren ze een theater- of muziekvoorstelling. MMC neemt de regie bij theater en BC47 bij muziek. Samenwerkingen met andere culturele organisaties zorgen voor variatie in locaties door Midden-Groningen. Voorbeelden daarvan zijn Lintje Cultuur of Hotel Zigterman.

MMC

MMC is in 2003 opgericht met een beperkt aanbod van enkele cursussen en een jaarlijks te organiseren koorproject. Gestaag is het aanbod uitgebreid. Inmiddels biedt stichting MMC een divers cursusaanbod van geluidtechniek, gitaar of piano spelen, grimeren, kunst maken, schilderen, streetdance, theater en MMC's theaterkoor.

Eén van de voornaamste culturele activiteiten waar MMC zich mee bezig houdt is theater, in diverse voorstellingen en presentaties. Regelmatig zijn er uitwisselingen van voorstellingen met andere theaters. Daarnaast focust MMC zich op jongeren, zodat zij zichzelf ontwikkelen in de creatieve sector.

BC47

BC47 wil een broedplaats zijn voor tal van culturele initiatieven. Daarom bieden ze aankomend talent een podium om zich te presenteren. Voor jonge muzikanten is er bandcoaching, tips voor het opbouwen van hun eigen oeuvre en de uitstraling van hun band. Eigen activiteiten zijn o.a. het Mouterfest(ival) en diverse muziek- en theatervoorstellingen.

Daarnaast beheert BC47 de locatie voor gebruik door derden. Dat varieert van presentaties en activiteiten tot bijeenkomsten van verenigingen.

Voor meer informatie, het actuele cursusaanbod en de programmering kijk je op Met Meer Cultuur - Cultuurwerkplaats BC47.

Coronabeheersmaatregelen

  • MMC - BC47 houden de op dat moment geldende RIVM-regels in acht
  • Op het terras kunnen ongeveer 35 tot 40 bezoekers genieten van een voorstelling, uitsluitend na reservering en natuurlijk zonder coronaklachten
  • Er is een routing aangelegd om kruisend passeren te voorkomen
  • De onkostenvergoeding voor de muzikanten zijn de opbrengsten van de kaartverkoop

Facebookmail