Op weg naar Kaap Steendam (voorheen Podiumcafé Peter en Leni)

Per 10 oktober 2020 is voormalig Podiumcafé Peter en Leni in de handen van nieuwe eigenaars, onder de naam Op weg naar Kaap Steendam. Van donderdag t/m zondag vanaf 11.00 uur kun je hier nog steeds terecht voor een lekker hapje en drankje. Voor de toekomst zijn er plannen voor het programmeren van live muziek

"New York, Parijs, Keulen en Steendam - zo ziet de speellijst van veel artiesten die hier komen optreden eruit." Café eigenaar en muziekliefhebber Peter van Zeijl weet de beste Americana, blues en folkartiesten van over de hele wereld naar zijn bescheiden podium te krijgen. ,,Dat vraag ik me zelf ook iedere keer af, hoe we dat voor elkaar krijgen! Maar je gelooft het misschien niet, wij zijn wereldberoemd in het buitenland. Ik hoef nooit artiesten uit te nodigen, ze sturen mij een mailtje of ze hier alsjeblieft mogen spelen.’’

Dat is beslist geen opschepperij. De bescheiden muziekliefhebbers Peter en Leni hebben echt een walhalla weten te creëren voor Americana, folk en blues artiesten. En dat is onder muzikanten van over de hele wereld bekend. ,,Ze vinden het vooral heel erg fijn dat iedereen echt luistert. Geen geouwehoer in het publiek of een stadion waarbij je 20 meter van de mensen vandaan zit, maar een publiek dat er 100% voor jou is. Dat vinden ze fantastisch.”

Regelmatig kun je bij Kaap Steendam terecht voor live luisterconcerten, gebracht door internationale artiesten. Benieuwd naar de agenda? Kijk dan op Kaap Steendam. Kom van tevoren ook gezellig een hapje eten!

Peter en Leni hebben zich aangesloten bij een groep kleine podia in Nederland die een plaats bieden aan muzikanten én publiek dat grote waarde hecht aan een ongestoorde muziekbeleving. Muziek kunnen horen zoals die bedoeld is, zonder een ruis er omheen.

Luisterpodia zijn te herkennen aan aandachtig publiek, aan bezoekers die hun gesprek stil leggen zodra de muzikant van zich laat horen. Het zijn vaak spannende concerten waarin publiek en artiest op elkaar reageren, zich bewust zijn van elkaar en waar publiek en artiest één zijn. Muziek op luisterpodia is vaak nieuwe en eigen muziek in ieder denkbaar genre. Deze muziek verdient een extra luisterend oor.

Zelf aan de slag? Iedere derde zaterdag van de maand organiseert Willem Noordstrand een gezellig samenzijn van mensen die zingen en/of een instrument bespelen. Kom gerust langs om te kijken en luisteren of schuif zelf aan. Aanvang altijd om 14:00 uur.

Voor meer informatie kijk je op Kaap Steendam.

West of Eden
Hannah Sanders & Ben Savage

Facebookmail