Podiumcafé Peter en Leni

Iedere vrijdagavond kan je bij Podiumcafé Peter en Leni terecht voor live luisterconcerten, gebracht door internationale artiesten. Benieuwd naar de agenda? Kijk dan op Podiumcafé Peter en Leni. Kom van tevoren ook gezellig een hapje eten!

Peter en Leni hebben zich aangesloten bij een groep kleine podia in Nederland die een plaats bieden aan muzikanten én publiek dat grote waarde hecht aan een ongestoorde muziekbeleving. Muziek kunnen horen zoals die bedoeld is, zonder een ruis er omheen.

Luisterpodia zijn te herkennen aan aandachtig publiek, aan bezoekers die hun gesprek stil leggen zodra de muzikant van zich laat horen. Het zijn vaak spannende concerten waarin publiek en artiest op elkaar reageren, zich bewust zijn van elkaar en waar publiek en artiest één zijn. Muziek op luisterpodia is vaak nieuwe en eigen muziek in ieder denkbaar genre. Deze muziek verdient een extra luisterend oor.

 

"New York, Parijs, Keulen - zo ziet de speellijst van veel artiesten die hier komen optreden eruit." Café eigenaar en muziekliefhebber Peter van Zeijl weet de beste Americana, blues en folkartiesten van over de hele wereld naar zijn bescheiden podium te krijgen. "Ze vinden het vooral heel erg fijn dat iedereen echt luistert. Geen geouweneel in het publiek, of een stadion waarbij je 20 meter van de mensen vandaan zit, maar een publiek dat er 100% voor jou is, dat vinden ze fantastisch. Ik hoef de artiesten niet uit te nodigen, ze vragen zelf of ze hier mogen spelen, zo leuk vinden ze het!" En zo kan het dus gebeuren dat je met 50 man in het publiek pal op de meest geweldige artiesten uit Amerika, Canada en Engeland zit, gewoon in Steendam.

Zelf aan de slag? Iedere derde zaterdag van de maand organiseert Willem Noordstrand een gezellig samenzijn van mensen die zingen en/of een instrument bespelen. Kom gerust langs om te kijken en luisteren of schuif zelf aan. Aanvang altijd om 14:00 uur.