K. ter Laan Grunneger speurtocht – 8 juli t/m 28 augustus

Keudeldoemke, laimeneerstiekje, koeskillen: hoeveel Groningse woorden ken jij? Komend weekend kun je je kennis testen met een Grunneger speurtocht, die speciaal ter ere van de geboortedag van K. ter Laan is uitgezet in Slochteren. Ter Laan werd 151 jaar geleden in dit dorp geboren. Hier staat ook zijn standbeeld als eerbetoon aan zijn veelzijdigheid als schrijver, politicus en samensteller van het Nieuw Groninger Woordenboek. Dit beroemde boekwerk is ook vandaag de dag nog in veel Grunneger boekenkasten te vinden.

Langs een wandelroute door Slochteren die in 2021 is uitgezet rondom deze beroemde Groninger, kunnen kinderen nu op zoek naar Groningse woorden. Wat is bijvoorbeeld het Groningse woord voor steen of paard? De Grunneger speurtocht is heel geschikt voor opa’s en oma’s om met hun kleinkinderen te doen. Zij spreken vaak wel Gronings en kunnen zo helpen met het vinden van het juiste woord. Online hulp zoeken kan ook, op Woordwaark bijvoorbeeld.

De route en de speurtocht zijn van vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli 2022 tussen 13.00 en 17.00 uur op te halen bij de Fraeylemaborg. Na afloop kun je de oplossing bij de borg inleveren en krijg je wat leuks mee.

illustrator: studioMoor
illustrator: studioMoor
Facebookmail