Historisch Archief Midden-Groningen

Het Historisch Archief Midden-Groningen is hét geheugen van de gemeente Midden-Groningen. Iedereen die iets wil weten over de historie van zijn of haar eigen familie, huis, buurt, dorp of streek kan terecht in de studieruimtes en op de website van het Historisch Archief Midden-Groningen.

Het Historisch Archief bewaart ruimt 2,5 kilometer aan archieven. Het zijn niet enkel de archieven van de overheid die hier worden bewaard. Ook archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en instellingen hebben hun plek in het archief. Van de notulen van raadsvergaderingen tot aan bevolkingsadministratie, historische foto’s en kranten en een eigen bibliotheek; het Historisch Archief is van alle markten thuis.

Wil je écht onderzoek doen, dan maak je natuurlijk een afspraak om de originele bronnen te bekijken, maar ook de website van het Historisch Archief is rijk aan interessante informatie en afbeeldingen. Een goede plek om je onderzoek te starten of gewoon lekker rond te neuzen, om je te verbazen over vroegere gebruiken of misschien wel de naam of het gezicht van een voorouder tegen te komen.

In afwachting van de realisatie van een nieuw bestuurscentrum met centraal archiefdepot in Hoogezand wordt nu tijdelijk gewerkt vanuit de bewaarplaatsen in Slochteren en Muntendam. 

Voor meer informatie of om de website te bekijken kijk je op Historisch Archief Midden-Groningen.

Facebookmail