Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zummerbühne – Hollands Hoop

17 augustus 2022 - 11 september 2022

Foto: Nienke Maat

Zummerbühne presenteert: muziektheatervoorstelling ‘Hollands Hoop’

Hollands Hoop is een grootse en meeslepende muziektheatervoorstelling gespeeld door een sterrencast op én met het Groninger platteland. Met filmische en avontuurlijke muziek door een 27-koppig orkest.

De voorstelling speelt van 17 augustus t/m 11 september in en rondom de boerderij Hoog Hammen in Overschild, en is een spin-off van de gelijknamige tv-serie die op deze locatie opgenomen is. Bestel je tickets hier!

Hollands Hoop is een voorstelling over lijken die uit de kast komen, of misschien wel voor eeuwig in de bodem blijven liggen. Over erfenissen uit het verleden, die net als de boerderij en het land van generatie op generatie doorgegeven worden. Over trammelant tussen vaders en zonen, in het heden en verleden. En over bedreigingen voor het Groninger platteland, vroeger en nu.

Artistiek leider Reinout Douma: “We willen muziektheatervoorstellingen maken die midden in het Groninger land staan, waarin mensen zich kunnen herkennen en waarmee ze zich verbonden voelen. Zo spelen in Hollands Hoop ook de huidige bedreigingen van het Groninger platteland een rol.” Douma vervolgt: “En dat doen we met groots muziektheater, waarin muziek een belangrijke en intense rol speelt, live gespeeld door een orkest van 27 musici. Daarnaast vormen we ook de Hollands Hoop Harmonie, een amateurorkest met muzikanten uit de regio, waar amateurmusici zich voor op kunnen geven.”

Bekende namen
Een deel van de cast en de makers van de serie werken mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan. De voorstelling speelt 20 keer en per avond is er plaats voor 1000 bezoekers.

Kaartverkoop 

  • De muziektheatervoorstelling speelt van 17 augustus t/m 11 september 2022.
  • Kaarten zijn vanaf donderdag 10 februari 2022 12.00 uur verkrijgbaar via Zummerbühne.
  • Prijzen: € 30 voor volwassenen, € 22 voor jongeren (12-25 jaar).

Voor meer informatie kijk je op Zummerbühne.

 

Facebookmail

Gegevens

Begin:
17 augustus 2022
Einde:
11 september 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Boerderij Hoog Hammen
Netherlands

Organisator

Zummerbühne
E-mail:
info@zummerbuhne.nl
Website:
https://www.zummerbuhne.nl/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.