Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midzomeravond kano/wandeltocht & viering van de Zomer-Zonnewende

24 juni 2023 @ 20:00 - 23:30

Enkele dagen na de langste dag, organiseren op zaterdagavond 24 juni Hunzezwerftochten uit Oud Annerveen en Peddel en zo uit Kiel-Windeweer een mooie midzomerse kanotocht over de Hunze naar het nieuwe natuurgebied Tusschenwater.

De kanotocht voert over de prachtige meanderende Hunze naar een afgelegen plek bij Tusschenwater. Hier stap je uit de boot en kun je deelnemen aan de viering van de Zonnewende: het feest van Litha, een Keltisch jaarfeest.

Het Litha-feest was in vele Germaanse landen het midzomerfeest met onder meer vreugdevuren. Er wordt een keerpunt gevierd. Litha is afkomstig uit het oude Germaans en betekent berghelling. Dit zou goed de symbolische berghelling kunnen weergeven die de zon in juni beklimt en in juli afdaalt: de dagen worden dan weer korter.

De kanotocht vindt plaats als er nog voldoende daglicht is, maar het Litha-feest vindt in de schemering plaats. Na afloop van het ritueel van de zonnewende varen we in het donker terug naar Spijkerboor. We hopen natuurlijk op een mooie zonsondergang. Het is een unieke beleving om deze ‘langste-dagtocht” in de natuur te doen. Voor wie dat wil is er gelegenheid om gedichten voor te dragen tijdens de viering.

Details

  • Startpunt: Café ’t Keerpunt om 20.00 uur.
  • De hele tocht staat onder begeleiding van twee gidsen.
  • Na afloop een consumptie met een heerlijke apfelstrudel (inbegrepen).
  • Kosten per persoon: € 35,- (inclusief een picknicksetje).
  • Ook geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar.

Opgave kan bij J. Kuiper (jaap2.kuiper@planet.nl / 0623444405) en W. Postma (info@peddelenzo.nl / 0651564188). Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kijk voor meer informatie op Peddel en zo.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
24 juni 2023
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Categorie: