Art Studio BAMbeeldend

Creëren betekent voor Brenda Hardijk zichzelf uitdagen om gedachten en gebeurtenissen om te zetten in drie- of tweedimensionale vormen en te spelen met structuren en kleur. 'Vrouw in beweging' staat centraal in haar werken. Ze werkt daarnaast ook met andere onderwerpen en thema’s, waardoor verrassende vormen ontstaan.

Haar kennis deed Brenda Hardijk vooral op in de afgelopen 25 jaar dat zij in het noorden woont. In deze periode volgde ze gerichte cursussen, opleidingen en workshops en nog steeds blijft ze nieuwsgierig naar nieuwe materialen met hun technieken. Dit geeft haar mogelijkheden om grenzen te verleggen.

Hoofdzakelijk bestaan de ontwerpen van Hardijk uit keramiek, maar je komt ook brons, beton, epoxy, glas en encaustic tegen in haar werken. Daarbij blijft ze experimenteren met nieuwe vormen en materialen.

Opdrachten

Werk in opdracht geeft Brenda Hardijk voldoening en uitdagingen. Samen met een opdrachtgever bespreekt ze de wensen en van hieruit verlegt ze grenzen om tot vernieuwende beelden te komen. Haar galerie ligt in het voormalige ouderlijke woonhuis van Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke Nederlandse arts en voorvechtster voor vrouwenkiesrecht. Ook in de tuin staan diverse creaties en de verschillende zitjes nodigen uit daarvan in alle rust te genieten.

Meer informatie over Brenda Hardijk, haar kunstwerken, enz. vind je op Art Studio BAMbeeldend. Art Studio BAMbeeldend doet mee aan Rondje Midden-Groningen.

Facebookmail