Plekken van Herinnering ’40-’45 Wandeltour op 11 en 21 augustus en 8 september

Wat gebeurde er in Slochteren allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog? Tijdens een wandeling met kenner Chris Scholtens van Museum '40-'45 kom je er alles over te weten. Zoals de overval op het distributiekantoor, aanvallen uit de lucht, vliegtuigcrashes en onderduikers langs de Hoofdweg. Aan de hand van originele voorwerpen, documenten en foto’s vertelt Chris Scholtens wat er ruim 75 jaar geleden allemaal gebeurde in Slochteren en wordt de geschiedenis weer levend. Je zult versteld staan!

Chris Scholtens: ,,Ik verzamel alles wat met de oorlog in Midden-Groningen te maken heeft. Tijdens de wandeling laat ik ook items uit mijn collectie zien. Zowel kinderen als volwassenen weten wel dingen over de oorlog, maar vaak blijft het bij algemene kennis. Door die spullen en de verhalen merken ze dat de oorlog zich ook heel dichtbij heeft afgespeeld, en dat maakt indruk.”

Geschiedenisles op straat

De wandeling duurt circa 1,5 uur en is geschikt voor jong en oud. Startpunt is het voormalige distributiekantoor aan de Hoofdweg 56 in Slochteren. Halverwege is er een pauze en kun je op eigen gelegenheid wat te drinken bestellen. De wandeling gaat over verhard terrein.

  • Data: woensdag 11 augustus 19.00-21.00 uur, zaterdag 21 augustus 10.00-12.00 uur en woensdag 8 september 18.00-20.00 uur
  • Kosten: € 4 per deelnemer
  • Startpunt: Hoofdweg 56, Slochteren. Parkeren is mogelijk bij de Fraeylemaborg, bij de haven en aan het Padje (P-Geertsemaheerd)
  • Eindpunt: kruising bij de Hoofdweg / begin Slochterdiep, bij de voormalige notaris-woning, vlakbij het parkeerterrein bij de Slochterhaven

Er is plaats voor 20 deelnemers per wandeling. Aanmelden kan via onderstaand reserveringssysteem.

 

Facebookmail