Klassieke muziek en ’t Roegwold gaan perfect samen

’t Roegwold presenteerde zich op zijn best tijdens de tweede editie van Festival Roeg Klassiek op zondag 11 september. Met veel zon en weinig wind genoten 430 bezoekers van hun fietstocht langs vier concerten in natuurgebied ’t Roegwold. De grootste groep startte bij het Knuppelpad, hier speelden Izhar Elias en Fernando Cordas op klassieke gitaar en later in de middag sopraan Johannette Zomer. Deze musici afkomstig uit de randstad waren aangenaam verrast door het prachtige uitzicht over het Dannemeer. Ook musici op andere locaties, zoals hoboïst Pauline Oostenrijk en gitarist Enno Voorhorst bij de kanosteiger in het Schildmeer, roemden de mooie locatie. De Slagwerkfabriek liet zich inspireren door de ervaringen die bezoekers hadden opgedaan in ’t Roegwold.

Boerderij Hoog Hammen was het decor voor optredens van Neo-Fanfare 9 x 13 met een indrukwekkende voorstelling over het stijgen van de zeespiegel. Met het Nederlands Jeugdorkest was ook jong talent goed vertegenwoordigd. In de grote oude loods van De Woudbloem Marine Service speelde James Oesi een indrukwekkende solo op zijn contrabas. De geweldige akoestiek hielp hier een flink handje mee. Laand van wotter, raait en lucht bracht ’t Roegwold in beeld en geluid samen in een voorstelling van fotograaf Wilco van der Laan, gitarist Don Hofstee, violist Sergiy Bolotny en contrabassist en componist van het stuk Tim Nobel. Voor de bezoekers was een spannende entree gemaakt. Ze konden de loods bereiken via een ponton over het water, met muzikale omlijsting van studenten van het Prins Claus Conservatorium.

Ook wie geen kaartje had kon dit jaar op het festival terecht. Vlak bij het Knuppelpad begon de dag met gratis toegankelijke ontbijtconcerten door conservatoriumstudenten. Hier kwamen tientallen liefhebbers op af. De doelstelling van het festival, klassieke muziek combineren met natuur en mensen laten kennis maken met ’t Roegwold, is zeker behaald. Met deze geslaagde tweede editie en de veelgehoorde reactie ‘Volgend jaar weer’ lijkt een unieke traditie geboren.

Foto's: Reyer Boxem

Facebookmail