Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drums United – Birth of the beat

24 september @ 20:00 - 22:30

Drums United komt, onder leiding van internationaal befaamde topdrummer Lucas van Merwijk, met een gloednieuw innovatief programma. De geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater gebracht is.

Vanaf het begin van de evolutie heeft de mensheid zich gedurende miljoenen jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij. De trommel, het oudste muziek instrument, reisde met de mens mee naar Zuid Amerika, Azië, Noord Amerika en Europa. Drums en ritme hebben zich gedurende die miljoenen jaren in talloze verschijningsvormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de huidige uitgebreide drumsets en drumcomputers. Veel van het ritmische DNA bleef onveranderd en is terug te horen in de muziek die we dagelijks horen.

Projecties met indrukwekkende beelden

De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

De band

Drums United wordt sinds 2001 geleid door de drummershand van veelvoudig prijs- en pollwinnaar Lucas van Merwijk, in 2020 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste World en Fusion drummer van de Benelux.

Kijk voor tickets en meer informatie op Kielzog.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
24 september
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kielzog.nl/theater/drums-united/?mc_cid=b83232439a&mc_eid=337dff8aad

Locatie

Kielzog Theater Kunstencentrum
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.