Zomer in Midden-Groningen

De vakantie komt eraan! Met deze leuke tips voor jong en oud vliegt de zomer voorbij.

Kultuureiland

Begin de vakantie goed met het Zomerfestijn bij Kultuureiland op 20 juli: een vrolijk zomerfeest bij de Damsterplas in Steendam, met muziek, theater, een markt vol leuke kraampjes, activiteiten voor kinderen, gezellige horeca en meer.

Het Zomerfestijn is een kleinschalig vervolg op het succesvolle familiefestival Art Carnivale. Ook later in de zomer is Kultuureiland een leuke plek om te bezoeken met de kleintjes.

“Kinderen kunnen alle kanten op, dat maakt het zo heerlijk om hier te zijn! Je zit midden tussen heel veel bloeiende bloemen en kruiden, en kunt bij warm weer zo de Damsterplas in lopen voor een duik”, vertelt Henske van het Kultuureiland enthousiast. “Als de vlag uithangt is de T-tuin geopend en kun je genieten van een kopje koffie of (ijs)thee uit eigen tuin of een lekker ijsje.”

Zomerfestijn - foto: Emily Rosalia

Blotevoetenpad

Het grote park achter de Fraeylemaborg is een heerlijke plek voor een wandeling tussen de bomen, en in de zomer extra leuk vanwege het Blotevoetenpad. In juli en augustus kun je met je blote voeten over wiebelige planken en lekker door de modder. Ook bij De Heemtuin in Muntendam is een spannend blotevoetenpad met hangbruggetjes, water en een vlot: het Mammoetpad. En wist je dat je bij de Heemtuin ook op Slootsafari kunt? Met schepnetten, bakjes en kaarten ga je op zoek naar vreemde diertjes in het water. Ook kun je een ABC Natuurtocht doen, Bosbingo, het Doe-kastjes-pad en buiten muziek maken. Je kunt er zelfs kamperen in een glampingtent met uitzicht op het prachtige natuurgebied Tussen de Venen!

Blotevoetenpad Fraeylemaborg - foto: Wilco van der Laan
Heemtuin - foto: Stella Dekker

Op het water

Het ultieme vakantiegevoel beleef je op het water. Bij Zeilvereniging Schildmeer aan het gelijknamige meer leer je hoe je moet zeilen. Van 19-25 juli organiseren zij de Schildweek, het op één na grootste zeilfestijn van Nederland met een week lang zeilwedstrijden op het grootste meer van Groningen.

Ook op het Zuidlaardermeer is het genieten op en aan het water. Hier vind je campings, horeca, een strand om lekker te spelen en zwemmen en natuurlijk volop watersporten. Zo kun je in de jachthaven van Siblu Camping Meerwijck kano’s huren, heeft Allround Watersport alles om je boot spic en span te maken en kun je je uitleven op de surfplank of catamaran. Terrasjes te over: vanaf Paviljoen de Leine heb je een prachtig uitzicht, en Beachclub Vifero ligt pal aan het strand, voor een etentje, een cocktail en het echte vakantiegevoel.

Schildweek - foto: Zeilvereniging Schildmeer
Strand Zuidlaardermeer - foto Siblu Camping Meerwijck

Avontuur

Kanoën kan op heel wat plekken. Vanaf Peddel en zo in Kiel-Windeweer maak je een mooie tocht door dit veenkoloniale dorp met authentieke bruggetjes.

Bij Ecomotion in Kolham kun je heel veel leuke dingen doen. Kanoën door ‘t Roegwold en boogschieten bijvoorbeeld! Bij het terras is een groot speelkasteel. Ook hier zit een leuke camping met mooie safaritenten en plek voor je eigen tent of caravan: Hof van Kolham.

Ecomotion - foto: Stella Dekker
Camping Hof van Kolham - foto: Stella Dekker

Kijk voor nog meer tips voor leuke uitjes met kinderen op Kids. Fijne zomer!

Facebookmail