Een zomer vol evenementen

Deze zomer staat bol van de sportieve en culturele evenementen. Met dit overzicht weet je waar je je alvast op kunt verheugen of waar je je voor kunt inschrijven.

21-27 juli, Schildweek

De Schildweek is na de Sneekweek de grootste zeilweek van Nederland. Vanuit het hele land trekken zo’n 150 deelnemers naar het Schildmeer voor een prachtige en sportieve week vol zeilwedstrijden. Wim Wind van de organiserende Zeilvereniging Schildmeer: “Het is een gezellig familie-evenement met veel gezamenlijke activiteiten. Voor de toeschouwers is het prachtig om vanaf het terras bij De Tijd de finish van de wedstrijden te volgen.”

5 augustus, Roegwoldtocht

Tijdens de Roegwoldtocht doorkruis je natuurgebied ’t Roegwold en de omliggende Woldstreek. “Het is een gevarieerde tocht van ongeveer 50 km”, vertelt Salome de Vries van de organisatie. “Onderweg kom je op allerlei leuke locaties voor een pauze of een stempel. Je ziet plekken waar je normaal minder snel komt.” Starten kan bij Ecomotion in Kolham, het Stenenmuseum in Slochteren en De Tijd in Steendam.

2 september, Fraeylema Koetsentocht

Het geklepper van hoeven en geratel van wielen brengen de toeschouwers even honderden jaren terug in de tijd. De Fraeylema Koetsentocht met in stijl geklede koetsiers en passagiers is iedere keer weer een prachtig gezicht. De tocht start in Schildwolde en eindigt na een rondtoer door het noordelijke deel van de gemeente op het voorplein van de Fraeylemaborg.

3 september, De Ruigste Run van de Veenkoloniën

Toe aan een echte uitdaging? Dan is het spannende parcours van de Ruigste Run van de Veenkoloniën in het Adriaan Tripbos in Sappemeer een aanrader. Deze mudrun heeft voor elk wat wils met de meest spectaculaire hindernissen, kruipen door de modder, klimmen, zwemmen en glijden. Je kunt individueel of als gezin meedoen. Ben jij er klaar voor?

15-17 september, Roeg Klassiek & Roege Vogels

Roeg Klassiek is een kleinschalig festival waar klassieke muziek en natuur bij elkaar komen. Op de fiets ga je langs vier ‘roege’ locaties in en om natuurgebied ’t Roegwold met klassieke concerten.

Bij de molen, naast een kasteel, tussen het wuivende riet en in een scheepswerf kun je kijken en luisteren naar fantastische musici met een avontuurlijk repertoire. Tijdens het gevleugelde voorprogramma ‘Roege Vogels’ geniet je op vrijdag 15 en zaterdag 16 september van voorstellingen, lezingen, films (Grutto!) en een heerlijk Roeg Diner bij het Knuppelpad.

Kijk voor alle tips op de Uit Agenda.

Facebookmail