Zomeractiviteiten op Fraeylemaborg

Op Landgoed Fraeylemaborg kun je tijdens de openingsuren van de borg deze zomer schilderen in het park en in de follies. In de museumwinkel haal je schilderkarton, kalkverf en schildersezels. Neem dat in een bolderwagen mee naar een mooi plekje in het park, bijvoorbeeld bij de Hooge Berg, de Slangenvijver of in de Engelse Tuin. De verf is aangemaakt met water en zo kun je een prachtig milieuvriendelijk kunstwerk maken.

In het park is de sprokkeltocht uitgezet, te krijgen in de museumwinkel. Ga speuren naar de verborgen kluisjes in het park en voer de opdrachten uit. Wandel naar de Fraeylemamolen aan de Groene Dijk. Voor de kinderen is er een puzzeltocht naar die molen. Beide boekjes zijn verkrijgbaar in de museumwinkel.

Wandelen in het park van de Fraeylemaborg is gratis. Dat blijft ook zo. Koop je een doneerkaartje voor het park, dan mag je de follies van binnen te bekijken. Grote foto’s geven een beeld van de bewoonde periode van de borg. Een doneerkaartje park kost € 3,00. Daarmee steun je het landgoed ook nog eens.

De restauratie van de borg is nog bezig. Elke week komen delen van de borg klaar en zodra die kamers weer zijn ingericht gaan ze open voor publiek. Door de plaatsing van een extra trap vanaf de zolderverdieping kan je borg via eenrichtingsverkeer bekijken. De nieuwe app van de Fraeylemaborg geeft achtergrondinformatie (download in de appstores, zoeken op fraeylemaborg). Of leen een iPad van de borg (wordt voor gebruik ontsmet, evenals apparaten van de audiotour).

Blote Voeten Pad

Trek je schoenen en sokken uit en beleef het Blote Voeten Pad in het Slochterbos! Onderweg op de bewegwijzerde route zijn er talloze verrassende activiteiten, met de nadruk op welzijn en beleving. Voelen met je voeten hoe grond aanvoelt, op een pad langs struiken, bomen en planten die je voelt en ruikt. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. Ook wandel je langs en soms dwars door de follies, verrassende gebouwtjes.

Naast de belevenis van de blote voeten zijn op de wandeling veel mooie houten installaties geplaatst voor muzikale en zintuigelijke ervaringen. Deze zijn van hout uit het park gemaakt door Klaas Schipper en zijn medewerkers van Stichting De Olle Bongerd. Zo kan je muziek maken op allerlei installaties in de boomgaard achter de borg. Verbazingwekkend hoeveel speelse klankkleur hier te bereiken is! Of ga al balancerend over de boomstam die over een brede sloot ligt bij de folly Strotempel. Een topper is ook de picknickbank midden in de Ronde Kom. Een unieke kans om uit te rusten midden in een achttiende-eeuwse vijver!

Foto: Annika van Bree

Wanneer

  • Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 tussen 11.00 en 17.00 uur
  • Het pad is uitgezet over 23 hectare
  • Entree € 4, kinderen t/m twaalf jaar € 2,50. Na omwisselen van ticket voor een bandje ga je van start

Details over alle activiteiten, toegang tot borg en park en coronabeheersmaatregelen van je bezoek vind je op Fraeylemaborg.

Facebookmail