Woordtalenten

Poëzieliefhebbers halen al sinds 2017 hun hart op tijdens Woordtalenten, hét proza- en poëzie-evenement van Midden-Groningen. Laagdrempelig voordragen uit eigen werk in de sfeervolle omgeving van Hotel Faber, verbindt Woordtalenten schrijvers en dichters met een enthousiast publiek. De deelnemers vormen een mooie mix van jong en oud talent, amateurs en professionals, waaronder natuurlijk organisator en dichter Gerard Rozenboom. Passende muziek omlijst de bijdragen.

Woordtalenten: hét geschreven podium

Naast het fysieke evenement is er ook de bloemlezing 'Woordtalenten: hét geschreven podium'. Honderd schrijvers en dichters nemen je in gedachten mee naar de elegante hotelzaal en dragen hun ontroerende en soms persoonlijke verhalen en gedichten voor. De auteurs komen uit Nederland en België en dankzij de verschillende stijlen en thema's is er voor elke lezer wat wils. Bekende auteurs uit onze provincie als Herman Sandman, Henk Puister en Jos Rietveld schreven ook een gedicht of verhaal voor het boek.

Fragmenten

Onderstaand korte fragmenten uit 'Woordtalenten: hét geschreven podium'. De volledige gedichten en alle andere bijdragen vind je natuurlijk in het boek zelf. De verkoopprijs is € 15, exclusief verzendkosten. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar: info@woordtalentenmiddengroningen.nl. Van elk verkocht boek gaat € 1 naar  Stichting Lezen en Schrijven.

Meer informatie vind je op Woordtalenten.

Vakantievriend

In een bos staat ergens een dennenboom
nu groot en anoniem
en niets bijzonders om te zien
maar ooit deel van een droom
...
Dieneke Bronsema

Moeder

...
iets beweegt me steeds weer naar je toe,
maar mijn stem is naar binnen gekeerd
mijn tong een log beest in mijn mond
waarmee ik worstel
...
Laura Mijnders

Dichters van Groningen

...
Dichters van Groningen
Met pen in de hand
Verkunsten de woorden
Voor Stad en Ommeland
Willem Wierbos
Facebookmail