Winterwandeling Van Faber naar de sluis

Hoe zag het er vroeger uit in Hoogezand en Martenshoek? Waar haalde je je boodschappen, waar meerden schepen aan en waar werd gewerkt? Tussen Hotel Faber in Hoogezand en de vroegere sluis in Martenhoek viel in vroeger tijden heel wat te zien en beleven. Jaarlijks voeren er duizenden schepen, gingen schippers naar het café en er stonden chique panden, scheepswerven en fabrieken.

Ontdek Midden-Groningen heeft samen met het Historisch Archief Midden-Groningen en de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer de wandeling ‘Van Faber naar de sluis’ uitgezet. Tijdens de wandeling kom je te weten wat hier vroeger stond of speelde.

ontwerp nieuwe toegang tot de oude begraafplaats in Hoogezand - bron: Groninger Archieven

 

graven op de hervormde begraafplaats

Winterwandeling op 24 januari, 3 en 17 februari en 2 maart 2024

Wil je meer weten over de geschiedenis van Hoogezand en Martenshoek? Loop dan mee met de excursie op woensdag 24 januari 2024, zaterdag 3 of 17 februari 2024 of zaterdag 2 maart 2024 (13:30-17:00 uur). Tijdens deze winterwandeling vertelt de gids over onder meer het ontstaan van Hoogezand en Martenshoek en de relatie met de Veenkoloniën. De route is ruim 3,5 kilometer.

Kosten: € 10 per persoon inclusief routeboekje t.w.v. € 2 en halverwege de route koffie/thee en wat lekkers. Aanmelden is noodzakelijk en kan via onderstaand reserveringssysteem. De wandeling duurt in totaal ongeveer drie tot 3,5 uur.

Meer weten over de route en de bijzondere plekken die je tegenkomt? Kijk op Van Faber naar de sluis.

Borg Vredenburg

Scheepswerf Bodewes

Facebookmail