Wandelexcursie Van Faber naar de sluis

Hoe zag het er vroeger uit in Hoogezand en Martenshoek? Waar haalde je je boodschappen, waar meerden schepen aan en waar werd gewerkt? Tussen Hotel Faber in Hoogezand en de vroegere sluis in Martenhoek viel in vroeger tijden heel wat te zien en beleven. Jaarlijks voeren er duizenden schepen, gingen schippers naar het café en er stonden chique panden, scheepswerven en fabrieken.

Ontdek Midden-Groningen heeft samen met het Historisch Archief Midden-Groningen en de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer de wandeling ‘Van Faber naar de sluis’ uitgezet. Op dertig posters langs de route staan foto’s waarop te zien is wat hier vroeger stond of speelde.

Borg Vredenburg

Scheepswerf Bodewes

Wandelexcursie 15 oktober 2022

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Hoogezand en Martenshoek kan op zaterdag 15 oktober om 13.30 uur de route lopen met gidsen van Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer.

Aanmelden voor deze begeleide wandeling is noodzakelijk en kan via onderstaand reserveringssysteem. De route is 3,5 kilometer en de wandeling duurt in totaal ongeveer 2,5 uur. Halverwege is er een pauze met koffie/thee en koek (inbegrepen in het ticket).

Meer weten over de route en de bijzondere plekken die je tegenkomt? Ga dan naar Van Faber naar de sluis.

Meint Veningastraat 123, Hotel Faber

 

Facebookmail