Torentje van Trips

Wauw effect

Nabij de stad Groningen staat Het Torentje van Trips. Hier kun je de zon zien opkomen en zien ondergaan, met een fantastisch uitzicht over het omliggende groene landschap.

De trotse eigenaren van Torentje van Trips zijn Derk en Marline. ,,Het is een oude watermolen die we helemaal hebben opgeknapt. Alleen de wieken ontbreken omdat er ooit brand is geweest in de molen. Gasten vinden het een bijzonder object om in te slapen. Alle muren zijn rond bijvoorbeeld en onderin zit nog de vijzel. Als je bovenin slaapt lig je onder de oorspronkelijke balken. Alleen in het midden kun je daar maar staan. En je hebt een mooi uitzicht hier.”

Gasten in het bekende programma Bed & Breakfast van Omroep Max reageerden erg positief op hun verblijf. ,,De sfeer die het uitademt als je aankomt, dat je in zo'n oude molen gaat slapen, dat is heel mooi, echt een wauw effect. Ze zijn super gastvrij en de locatie is natuurlijk fantastisch, je kijkt uit over de akkers. Het is gewoon heel puur.”

Foto: Laura Ottens

Wie overnacht in het Torentje van Trips hoeft niet ver te zoeken voor vermaak of juist de natuur. ,,Gasten gaan graag even naar de stad of wandelen in Drenthe. Buitenlandse toeristen wijzen we vaak op Bourtange. Eigenlijk ligt alles vlakbij,” vertelt Marline.

,,Maar als je hier het erf afloopt is het ook al mooi. Naast ons ligt het Adriaan Tripbos waar je kunt wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. In de zomer kun je er zelfs zwemmen want er is een meertje met een strand. En vlak bij de B&B is een fietsknooppunt. Ik zeg altijd: begin daar maar dan kun je van punt naar punt fietsen over de fietsknooppuntenroute en kom je vanzelf langs allemaal mooie plekjes.”

Slapen in een oude molen

Het Torentje van Trips is een unieke bed & breakfast in een oude watermolen, dat is verbouwd tot erfgoed logies. Het interieur is luxe en modern met behoud van de karakteristieke elementen. De sfeer is warm en gemoedelijk. Het Torentje van Trips is geschikt voor stellen, gezinnen (met kinderen) en groepen tot en met acht personen.

In de omgeving zijn diverse eetgelegenheden en het treinstation Hoogezand-Sappemeer ligt op 1,8 km afstand. Hier vertrekt een paar keer per uur een trein richting Groningen, Veendam en Winschoten.

Voor meer informatie kijk je op Torentje van Trips.

Facebookmail