Stichting Beleveniscollectief

Kunstenaars verenigd in Stichting Beleveniscollectief werken samen om het woon- en leefklimaat te verbeteren door de omgeving te vormen. Ze ontwerpen en realiseren een deel of juist een volledig project, in opdracht of naar eigen inzicht. Dat varieert van bespeelbare- en beleefbare sculpturen en objecten, belevenislandschappen en speelterreinen tot ontmoetingsplaatsen en recreatieve voorzieningen. In Midden-Groningen zijn voorbeelden van hun werk de speelweide in Hellum, het Mammoetpad in de Heemtuin in Muntendam en Speelbos Vos & Bos in Sappemeer.

Gevraagd en ongevraagd geeft het Beleveniscollectief advies over burgerparticipatie, cultuurtoerisme, kunst in de publieke ruimte, recreatieve voorzieningen, ruimtelijke ontwikkeling en zelfwerkzaamheid.

Speelweide in achtertuin

Stichting Beleveniscollectief heeft haar onderkomen in voormalige basisschool De Ent in Hellum. Regelmatig vinden hier exposities, kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten en podiumkunsten plaats.

In de ‘achtertuin’ van De Ent hebben de kunstenaars een ruime speelweide aangelegd met allerlei bijzondere, door henzelf gemaakte toestellen. Een draak kronkelt rond het zand gevuld met een schommel, speelschip, klimtoestellen en water- en zandspelen. Tijdens bijzondere activiteiten zijn hier soms aanvullende kinderdingen en leuke voorstellingen.

De speelweide is dagelijks vrij toegankelijk. Kunst- en Cultuurhuis De Ent is zondags open van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op Stichting Beleveniscollectief.

Facebookmail