Maike van der Kooij

Maike van der Kooij is schilder, tekenaar en docent. Ze werkt aan de hand van schetsen en foto’s, met als thema’s landschap, mens en dier. 

Haar Groningse doeken zijn te beschouwen als portretten van een monumentaal land. Daarin heeft zij oog voor kortstondige momenten en legt deze vast in haar kenmerkende pasteuze schilderschrift. Het gaat daarbij niet om een getrouwe weergave, eerder zoekt zij naar de essentie, het karakter. Haar doeken zijn gelaagd. Onder de verfhuid ligt een andere wereld; die van de beleving van het landschap. Ook maakt zij portretten die, mede door haar schrift en het zoeken naar het eigene, authentiek zijn.

Paneel schilderen rondom Rondje Midden-Groningen

Speciaal voor Rondje Midden-Groningen schilderde Maike van der Kooij elke maand een paneeltje van een markante of juist onbekende plek in Midden-Groningen en omstreken. Elk paneel is 23 bij 29 cm. en is voltooid te zien en te koop in Galerie Waarkunst, Hoofdweg 1 in ‘t Waar. Waarkunst is elke zondag en op afspraak te bezoeken. Sinds halverwege 2023 heeft Maike van der Kooij haar atelier in de Fennaheerd aan de Korengarst 10 in Noordbroek.

Damsterplas TV heeft haar in 2023 geïnterviewd. Meer informatie vind je op Maike van der Kooij.

Facebookmail