Schilderatelier Lydia Jonkman

Lydia Jonkman is docente en kunstenares. Ze volgde een artistieke opleiding aan de AKI in Enschede en later studeerde ze aan de Accademia di Belle Arti in Genova, Italië.

Lydia maakt vrolijke, kleurrijke schilderijen over het mooie Groninger land, dieren en bloemen. Met een passie voor Italië komt er ook wel eens een Fiatje voorbij op het doek …

“Mijn kunst is een levendige wereld vol symboliek en menselijkheid. Een verbazingwekkende explosie van kleuren brengt blijdschap en vreugde voort, emoties die ik graag wil delen met degenen die bereid zijn een eigenaardige wonderbaarlijke wereld binnen te stappen.”

De kunstenaresse maakt ook woonaccessoires: “Belle Arti’s”, zoals zij ze zelf noemt. Kleine blokjes hout en schaaldelen beschilderd met de Italiaanse warme mediterraanse kleuren, Fiatjes, scooters, koffiepotjes, koddige koeien, bloemen: alles waar je blij van wordt en vooral zacht geprijsd. Tevens verkoopt ze fleurige ansichtkaarten.

Met regelmaat exposeert Lydia Jonkman haar werk, alleen of met haar collega’s van de Groninger Kunstkring de Ploeg.

Zelf aan de slag? Lydia geeft schilderlessen en workshops in Siddeburen en Delfzijl, geschikt voor beginners en gevorderden. Op de woensdagmiddag organiseert ze het kinderatelier en tevens verzorgt zij kinderfeestjes.

Voor meer informatie over haar werk, atelier en workshops kijk je op Lydia Jonkman.

Zomer met passie - 40x80 cm, acrylverf op linnen