Schilderatelier Lydia Jonkman

Lydia Jonkman is docente en kunstenares. Ze volgde een artistieke opleiding aan de AKI in Enschede en later studeerde ze aan de Accademia di Belle Arti in Genova, Italië.

Jonkman maakt vrolijke, kleurrijke schilderijen over het mooie Groninger land, dieren en bloemen. Met een passie voor Italië komt er ook wel eens een Fiatje voorbij op het doek …

“Mijn kunst is een levendige wereld vol symboliek en menselijkheid. Een verbazingwekkende explosie van kleuren brengt blijdschap en vreugde voort, emoties die ik graag wil delen met degenen die bereid zijn een eigenaardige wonderbaarlijke wereld binnen te stappen.”

De kunstenaresse maakt ook woonaccessoires: “Belle Arti’s”, zoals zij ze zelf noemt. Kleine blokjes hout en schaaldelen beschilderd met de Italiaanse warme mediterraanse kleuren, Fiatjes, scooters, koffiepotjes, koddige koeien, bloemen: alles waar je blij van wordt en vooral zacht geprijsd. Ook verkoopt ze fleurige ansichtkaarten.

Schilderlessen en workshops

Zelf aan de slag? Lydia geeft schilderlessen en workshops in Siddeburen, geschikt voor beginners en gevorderden en voor zowel kinderen als volwassenen.

Voor meer informatie over haar werk, atelier en workshops kijk je op Lydia Jonkman of op Facebook Lydia Jonkman.

Exposities

Met regelmaat exposeert Lydia Jonkman haar werk, alleen of met haar collega’s van de Groninger Kunstkring de Ploeg. Van 9 april t/m 28 juni is haar werk te zien in MFC De Houtstek in Slochteren, van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Damsterplas.TV heeft Lydia Jonkman in 2023 geïnterviewd

Zomer met passie - 40x80 cm, acrylverf op linnen 

Facebookmail