Lionsclub Skiramere Slochteren

Gezelligheid, elkaar versterken, goede doelen steunen en interessante kennis opdoen. Lionsclub Skiramere Slochteren is in 1991 opgericht en bestaat uit leden uit Appingedam, Delfzijl, Slochteren en omgeving. Skiramere (schier meer, helder water) herinnert aan de waterrijkdom van Slochtra, de oude naam van Slochteren. Met hun uiteenlopende professionele achtergrond vullen leden elkaar aan.

Regelmatig organiseert Lionsclub Skiramere Slochteren activiteiten die aansluiten bij het jaarthema zoals lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en excursies. Daarmee ondersteunen ze, vaak regionale, goede doelen (financieel). Eén van de grote activiteiten is het tweejaarlijkse ‘Culinair Fraeylema’. Activiteiten voor jongeren zijn onder meer de internationale Peace Poster Contest, een tekenwedstrijd over vrede en begrip op de wereld voor schoolkinderen in de gemeente Slochteren, en een internationale jeugduitwisseling voor jeugdigen die deze kans normaal missen.

Ook in het echt steken de leden de handen uit de mouwen. Voorbeelden zijn hakhoutbosjes zagen in natuurgebied de Baggerputten, de monumentale Haanssluis opknappen tijdens NLDoet, oliebollen bakken voor het Nationaal Fonds Kinderhulp of bomen planten op Landgoed Fraeylemaborg op de Natuurdag. Natuurlijk is gezelligheid ook belangrijk.

Lions hebben de ambitie om samen met andere Lions hun schouders onder een project te zetten – lokaal of ver weg – en mensen in hun kracht te zetten. Lions kunnen écht iets betekenen voor deze wereld. Tegelijkertijd krijgen Lions er veel energie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en vrienden voor het leven voor terug. Wereldwijd.

Meer informatie vindt je op Lionsclub Skiramere Slochteren.

Facebookmail