Klimmen, Klauteren & Bootje varen

Klimmen, klauteren, met je voeten in de modder of lekker bootje varen. In Midden-Groningen kun je helemaal los!

Ecomotion

Adres: Hoofdweg 137, Kolham

Bij Ecomotion in Kolham kun je heel veel leuke dingen doen. Kanoën, mountainbiken en boogschieten bijvoorbeeld! Ook is er een groot speelkasteel bij het terras. Of haal je pakket op met puntmuts en knapzak voor het Kabouterpad.

Ecomotion is bij mooi weer vaak geopend. Voor meer informatie kijk je op Ecomotion.

Bever trail en mountainbike route Meerwijck

Adres: Strandweg 4, Kropswolde

Lekker crossen op je mountainbike kan in en om het recreatie- en natuurgebied van Meerwijck. Misschien kom je wel Schotse Hooglanders of wilde paarden tegen! Start- en eindlocatie is naast Beachclub Vifero.

Blotevoetenpad

Adres: Hoofdweg 30, Slochteren

Een picknick midden in de vijver, met je blote voeten over wiebelige planken en lekker door de modder. Het Blotevoetenpad van Landgoed Fraeylemaborg is één groot avontuur!

Klim- & Klauterroute

Er is ook een speciale !

  • Afstand: 8,8 kilometer
  • Soort route: Je fietst de route en onderweg kun je wandelen en klimmen in het bos.
  • Startpunt: Parkeerplaats bij Zwaneveldsgat of Ecomotion
  • Fietsknooppunten langs de route: 38, 36, 39

In het bos van Kolham staan verschillende klimtoestellen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon in een boom klimmen! Verder is er zwemwater en een vlot. In het bos lopen hele mooie Exmoor pony’s. Vlakbij het bos, in natuurgebied ’t Roegwold staat een uitkijktoren. Even klimmen dus!

Bij Ecomotion kun je, als het terras geopend is, in het grote houten speelkasteel klimmen en spelen. Vanaf Ecomotion start ook een Kabouterpad, dus wil je wandelen met een mutsje en een knapzak, dan kun je je wandeling hier beginnen.

De molen van Kolham, de Entreprise, draait bijna ieder weekend. Ook hier kun je klimmen, helemaal tot bovenin waar de molenaar zijn werk doet.

Ook leuk onderweg: bij Jomilly onderin de molen van Kolham kun je ouderwets speelgoed kopen en een ijsje eten.

Facebookmail