Kerk van Meeden

De kerk midden in het dorp Meeden is gebouwd in de 15e eeuw. Je vindt er onder andere een orgel dat in 1751 is gebouwd door Albertus Antoni Hinsz en een preekstoel uit 1801, gebouwd door B. Bekenkamp. In 2016 zijn het orgel en de kerk volledig gerestaureerd. Tijdens deze restauratie vond men een Bentheimer doopvont onder de vloer. Dit doopvont is evenals andere bijzondere vondsten te bezichtigen in de kerk. Bij de kerk staat een losstaande klokkentoren uit het begin van de 16e eeuw. Bijzonder is dat de toren een dakruiter heeft. In de toren hangt tevens een grote luidklok uit 1948.

Sinds december 2016 is er een werkgroep actief met het organiseren van culturele activiteiten in de kerk. Het doel van deze werkgroep is culturele en sociale activiteiten te ontplooien in en rond de kerk, in het belang van de dorpsgemeenschap. Daarbij valt te denken aan concerten, tentoonstellingen, voorstellingen, lezingen en bruiloften. 

Wil je meer weten over de kerk of zoek je een ruimte voor een tentoonstelling, uitvoering of concert? Neem dan contact op via dorpskerkmeeden@hotmail.com of bel met de commissie Kerk via 0598-612029.

Facebookmail