Galerie de Draai

“Het is de kunst om kunst met je leven te verweven en zo je eigen plek in deze wereld te creëren.”

Al vanaf zijn jeugd heeft houtstylist Albert Jan Rouwkema een sterke affiniteit met hout. Hij leerde dan ook al op jonge leeftijd houtdraaien. Tijdens de opleiding voor leraar handvaardigheid werd zijn gevoel voor vormgeving en kunst verder ontwikkeld.

In 1995 volgde hij een cursus houtdraaien in Engeland bij Jamie Walwin om zijn techniek te verfijnen en in 2009 een cursus excentrisch draaien bij Jean François Escoulin in het Duitse Meppen. Nu zijn de gedraaide vormen vaak een onderdeel van de objecten en beelden die hij maakt.

De inspiratie voor zijn vormgeving komt uit natuurlijke en mathematische vormen. Albert Jan Rouwkema werkt vaak thematisch, waarbij hout gecombineerd wordt met andere materialen (messing, verenstaal, perspex, glas) en andere technieken als frezen en buigen van hout, waarmee hij een dynamisch aspect aan het object geeft. Toch blijft hout het hoofdbestanddeel van zijn werk.

“Hout boeit mij door de structuren, de prachtige vergroeiingen, de regelmaat in de jaarringen en de woestheid in de wratten (burr).”

Galerie de Draai doet mee aan het Rondje Midden-Groningen

Voor meer informatie over Albert Jan Rouwkema kijk je op Galerie de Draai

Coronabeheersmaatregelen

Voor bezoekers is Galerie de Draai open na een telefonische afspraak. Uiteraard met in achtneming van de op dat moment geldende regels.

Facebookmail