Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WinterWelVaart in de Regio

9 december 2023 @ 10:00 - 17:00

In de gebouwen van de Historische Scheepswerf Wolthuis staan marktkramen met informatiestands over o.a. scheepsbouw en scheepvaart, maritieme schilderijen en tekeningen, scheepsmodellen en scheepsmotoren.

Verschillende historische schepen liggen in de haven tegenover de werf. Denk aan zeetjalk ‘Spes Mea’, in 1902 gebouwd bij scheepswerf Boerma in Martenhoek. De legendarische KNRM reddingboot ‘Gebroeders Luden’ uit 1965 van station Oostmahorn en later Lauwersoog. ‘Familietrouw’, een spitse praam gebouwd in 1894 en één van de oudste nog varende monumenten. Luxemotor ‘Nomadisch’, in 1928 een hypermodern motorschip waarvan de originele Nering-Bögel gloeikopmotor nog steeds in bedrijf is.

Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts treedt op en op het werfterrein staat een draaiorgel. De palingroker biedt zijn ter plekke gerookte paling aan en in het Bezoekerscentrum kun je genieten van een ‘captains dinner’ (kapucijners met spekjes), gehaktballen en andere consumpties.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen opent WinterWelvaart in de Regio officieel om 11:00 uur. Meer informatie vind je op WinterWelVaart.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
9 december 2023
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Historische Scheepswerf Wolthuis
Noorderstraat 308
Sappemeer, 9611 AT Nederland

Overige informatie

Kosten
Gratis.