Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vocaal Ensemble Delmenhorst – Komm Trost der Welt

22 juni @ 20:00 - 22:00

Op 22 juni 2024 treedt het Vocaal Ensemble Delmenhorst op in de prachtige Koepelkerk van Sappemeer. Op het programma staan werken van Schütz, Orlando di Lasso, Wiliam Byrd, Andreas Hammerschmidt, Maurice Duruflé, Chales Villiers Stanford, Josef Gabriel Rheinberger, John Rutter en Christian Lahusen.

Het koor zingt zowel a-capella als met begeleiding van orgel. Op het Van Oeckelenorgel speelt organist Eeuwe Zijlstra. Soliste is de Groningse mezzosopraan Anneloes Volmer.

Het vocaal ensemble Delmenhorst is voortgekomen uit het vocaal octet (8 stemmen) dat ontstond toen zangers samenkwamen ten tijde van de corona-beperkingen. Inmiddels zijn er 10 zangers die samen vocale werken uit de vroege barok en andere tijdperken zingen.

Dirigent van het ensemble is Udo Honnigfort. Hij studeerde kerkmuziek aan de Detmold/Dortmund University of Music en een aanvullende studie orgel bij Ewald Kooiman te Amsterdam. Verder volgde hij cursussen aan de Altenberg Orgelacademie (improvisatie) en lessen improvisatie bij prof. Torsten Laux in Düsseldorf. Als dirigent en organist is hij verbonden aan de Marienkirche in Delmenhorst, en als docent aan de Universiteit van Vechta bij de opleiding van parttime kerkmuzikanten.

De toegang van het concert is gratis en reserveren is niet nodig. Na afloop van het concert kun je een vrijwillige bijdrage geven.

Kijk voor meer informatie op Travaux Publics.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://koepelkerkconcerten.nl/

Locatie

Koepelkerk
Noorderstraat 167-169
Sappemeer, 9611 AD Netherlands

Organisator

Travaux Publics

Overige informatie

Kosten
Gratis.