Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondje Harkstede

9 oktober 2021 @ 13:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 13:00 on day Second of the month, repeating until 9 december 2022

Tijdens Rondje Harkstede kun je terecht op verschillende locaties.

Monumentale kerk

De deuren van dit rijksmonument aan de Hoofdweg 63 staan open. Bekijk het alliantiewapen boven de ingang, dat je volle aandacht verdient. In de toren is de gevangenis te bezoeken en bewonder je de gewelven. Drie kisten vind je in de grafkelder. Deze zijn van de stichters van de kerk, Anna Elisabeth Rengers en Henric Piccardt, en van een later familielid, de tweejarige Johanna Henderika Piccardt die tachtig jaar na beide stichters overleed. De aanwezige rondleiders weten heel veel over de beroemde stichters van de kerk. Zij laten je graag alle bezienswaardigheden in de kerk, kelder en toren zien.

Stel’s molen

Ook een rijksmonument is Stel’s molen aan de Hamweg 2A. In de molen zijn mensen aanwezig die je graag alles vertellen over deze achtkante korenmolen.

Theehuis ‘Ons Hertenkamp’

Bij ‘Ons Hertenkamp’ van COSIS aan de Appelhof 32 staat de koffie en thee klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal met een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.

Details

  • Rondje Harkstede is iedere tweede zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. In de maanden juli en augustus elke zaterdag.
  • Voor alle locaties geldt: neem de geldende coronamaatregelen in acht.
  • Monumentale kerk: toegang via de hoofdingang en vertrek via de nooduitgang, de grafkelder en toren zijn te bezoeken, maar zonder rondleider. Het Arp Schnitger orgel wordt momenteel gerestaureerd (naar verwachting klaar in zomer 2023).
  • Meer informatie vind je op Rondje Harkstede.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
9 oktober 2021
Tijd:
13:00 - 16:00

Locatie

Meerdere locaties in Harkstede
Harkstede,

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.