Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rare-Planten- en Tuinvaren-Dagen

8 juni @ 10:00 - 9 juni @ 17:00

Mysterieuze varens, soms manshoog, planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. De Rare-Planten- en Tuinvaren-Dagen zijn een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

‘Rare-Planten’ is een verbastering van de Engelse Rare Plants waarbij ‘rare’ staat voor zeldzaam. Zeldzame planten dus, daar draait het dit weekend allemaal om. En dat deze er soms zeer afwijkend, grappig of inderdaad ‘raar’ uitzien, is mooi meegenomen.

Zeldzame vaste planten en bijzondere varens

Roderick Seidel verzamelt en kweekt zeldzame planten van allerlei aard en neemt een aantal van zijn schatten mee. De Engelsman Paul Shirley komt met kleurrijke succulenten. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland presenteert onder meer tuinorchideeën en zeldzame schaduwplanten. Anjo en Coby Keizer tonen een geweldige collectie Agaves, cactussen en Aloe’s.

Tuingoed Foltz verzamelt en kweekt botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur en kweekt ook zeldzame tuinvarens. Varens vormen binnen het plantenrijk een wereld op zich. Ze komen op ieder continent voor en hebben zonder uitzondering het aanzien van een oerplant. Van minuscule mosachtige varentjes tot metershoge boomvarens, iedere varen heeft een mysterieuze uitstraling. Ze zijn uitstekend toepasbaar in Nederlandse (schaduw-)tuinen en geven ook een jonge tuin direct karakter.

Rondleidingen door de tuinen

In de schaduw- en bostuinen, de jungletuin en de varentuin van Tuingoed Foltz zijn veel varens en zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Dicksonia (boomvaren) en Tetrapanax (rijstpapierplant) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Op beide dagen kun je mee met een rondleiding door de tuinen, om 11.30 en 14.30 uur.

Op het terras achter de boerderij zorgen kruiden, olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. Daar kun je  genieten van koffie/thee, home made gebak en andere lekkernijen.

Kijk voor meer informatie op Tuingoed Foltz.

Facebookmail

Gegevens

Begin:
8 juni @ 10:00
Einde:
9 juni @ 17:00

Locatie

Tuingoed Foltz
Hereweg 346
Meeden, 9651 AT

Organisator

Tuingoed Foltz

Overige informatie

Kosten
Gratis.