Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pinksterevenement

29 mei 2023 @ 11:00 - 17:00

Tijdens de Pinksterdagen gaat de Fraeylemaborg terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw! Het is dan ook landelijk de Dag van het Kasteel. In het park achter de borg zorgt een kampement met vele historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Naast het boeiende kampleven met allerlei demonstraties zijn er schijngevechten, wapenhandelingen en natuurlijk kanonschoten. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange.

De soldaten houden wapenexercities, ze raken slaags met elkaar en laten zien hoe je met een rapier moet vechten. Een spreekstalmeester geeft uitleg. Er wordt op authentieke manier gekookt en de slaaptenten kunnen worden bezichtigd. In de veldsmidse wordt gedemonstreerd hoe kogels worden gesmeed. Natuurlijk valt er van alles te eten en te drinken.

Speciale aandacht is er voor kinderen. Ze kunnen exercitie leren lopen met een bezemsteel of vechten met een kinderpiek. Er is een leuke speurzoektocht over de tachtigjarige oorlog. Kinderen kunnen een kogel meekrijgen die gegoten is in het kamp.

Toegang volwassenen € 8,- en kinderen € 2,50. Bij dit historische evenement is de toegang tot de Fraeylemaborg en het Koetshuis inbegrepen.

Voor meer informatie kijk je op Fraeylemaborg.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
29 mei 2023
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://fraeylemaborg.nl/agenda/pinksterevenement-22/

Locatie

Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
Slochteren, 9621 AL

Organisator

Fraeylemaborg

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.