Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oud-Zeilend-Hout Evenement

17 juni 2023

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 00:00, repeating until 18 juni 2023

Op 17 en 18 juni kunnen liefhebbers van de klassieke zeilklassen terug in de tijd met het Oud-Zeilend-Hout Evenement, op het Zuidlaardermeer bij Kropswolde. Het evenement wordt georganiseerd vanaf de haven van Zeilvereniging Zuidlaardermeer.

In een bericht aan Watersport-TV laat de organisatie weten weer vele oude houten wedstrijdzeilboten van soms al lang verdwenen klassen te verwachten. Zoals de 12m2 oftewel de kleine BM. Vroeger hebben er vele van deze boten op het Zuidlaardermeer meegedaan aan zeilwedstrijden. De klasse is verdwenen, maar door vele vrijwilligers en het enthousiasme van Jack Brans uit Westerbork zijn er inmiddel weer vele boten gerestaureerd en vaarklaar.

Een andere graag geziene klasse is die van de Larken, boten met de vorm van een scholletje zou je kunnen zeggen. Als je met oudere mensen over hun vroegere boten spreekt, dan blijken velen in het verleden zo’n boot gehad te hebben. Het zijn boten waarvan het ontwerp al meer dan 100 jaar oud is. Hier zijn er ook weer velen druk aan het restaureren geslagen en zijn er boten van soms meer dan 80 jaar oud weer klaar voor de wedstrijden van ons evenement. Er zijn zelfs enthousiastelingen die nieuwe boten naar de oude tekeningen hebben gemaakt.

Op zaterdag 17 juni worden er drie wedstrijden gezeild, de eerste start is rond 12.00 uur. Op zondag 18 juni volgen er dan nog twee wedstrijden met de eerste start om 10.30 uur.

Kijk voor meer informatie en een video-impressie op Oud-Zeilend-Hout.

 

Facebookmail

Locatie

Zuidlaardermeergebied
Netherlands

Overige informatie

Kosten
Gratis.