Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Monumentendag

10 september @ 10:00 - 11 september @ 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 11 september 2022

De verbinding tussen oud & nieuw

Talloze prachtige monumenten in heel Nederland zijn dit weekend gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan leuke activiteiten. Dit jaar is het thema duurzaamheid. In Midden-Groningen staat de verbinding tussen oud en nieuw centraal: zoals traditionele molens en de nieuwe Groninger Molens, en  oude scheepstechniek en het modernste elektrische schip.   

In 1987 werd in navolging van Frankrijk de ‘Open Monumentendag’ in Nederland geïntroduceerd. Een dag die in eerste instantie alleen gehouden werd op de tweede zaterdag van september. Monumenten werden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. De ‘Open Monumentendag’ was in Nederland een van de eerste instrumenten om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met monumenten. 

Voor de precieze openingstijden van de deelnemende monumenten kijk je op Stichting Open Monumentendagen Midden-Groningen.

 

Facebookmail

Gegevens

Begin:
10 september @ 10:00
Einde:
11 september @ 17:00
Evenement Categorie:

Overige informatie

Kosten
Gratis.